Το ιδιόκτητο Γραφείο μάνατζερ της οικογένειας Μπάρκα και το deal… απόγνωσης με Ουτρέχτη

09/06/2022, 15:37
Το ιδιόκτητο Γραφείο μάνατζερ της οικογένειας Μπάρκα και το deal… απόγνωσης με Ουτρέχτη

Η Ουτρέχτη του Δουβίκα και το ολλανδικό πρωτάθλημα φαντάζουν σαν την τελευταία ευκαιρία, του Βασίλη Μπάρκα για το δικό του restart.

Ο 28χρονος πορτιέρε έχει συμβόλαιο ως το 2024 με την Σέλτικ, με ετήσιες αποδοχές plus 600.000 ευρώ. Τέτοια χρήματα ασφαλώς δεν θα μπορούσε να του τα δώσει η Ουτρέχτη, ούτε καν τα μισά!

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ υπέγραψε για ένα χρόνο στην Ουτρέχτη, δανεικός από τους “Κέλτες” και χωρις οψιόν αγοράς! Δεν είχε άλλωστε πολλές επιλογές και εναλλακτικές, από την στιγμή που οι …τσιγκούνηδες Σκωτσέζοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τον αφήσουν ελεύθερο και να τον αποζημιώσουν. Είναι ενδεικτικό πως ο Μπάρκας προτάθηκε σε όλες σχεδόν τις ομάδες της ελληνικής Big 5 αλλά δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση!

Τι ελπίζουν πλέον στην Σέλτικ; Ο “Μπίλης” στην Ολλανδία, στην πατρίδα της μητέρας του, να θυμηθεί πως κάποτε τον είχαν βαπτίσει “ο Έλληνας Φαν ντερ Σάαρ”, να …ξεσκονιστεί και μέσω των εμφανίσεων του να αποκτήσει ξανά ρεαλιστική αγοραστική αξία μπας και σώσουν κάτι απο τα 5.200.000 ευρώ που έδωσαν το καλοκαίρι του 2020, για την αγορά του, από την ΑΕΚ.

Στην Ουτρέχτη ο Μπάρκας πήγε συνοδευόμενος από τον πατέρα του, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Στις οικονομικές λεπτομέρειες του deal δανεισμού του: το ολλανδικό κλαμπ θα πληρώσει για τον επόμενο χρόνο ένα μέρος του συμβολαίου του (λιγότερα πάντως από 200 χιλιάρικα), θα τσοντάρει και η Σέλτικ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ενώ και ο ίδιος…παραιτήθηκε από ένα σημαντικό ποσό που ήταν κανονικά να εισπράξει για την ερχόμενη σεζόν.

Σημειολογικά έχει το… ενδιαφέρον της η μανατζερική στέγη του Μπάρκα. Η ολλανδική εταιρεία C.P. PRONK MANAGEMENT φέρει το ονοματεπώνυμο της “ιδιοκτήτριας” Ολλανδέζας μητέρας του και είναι μάλιστα ο μοναδικός πελάτης της! Μια εταιρία που εμφανίζει ως executive director τον γαμπρό του διεθνή πορτιέρο, τον Μανώλη Λεγάκη! Όσον αφορά στην (αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε) επιλογή, πριν από δυο χρόνια, ομάδας (Σέλτικ) και πρωταθλήματος (σκωτσέζικο), που δεν ταίριαζαν στον Βασίλη Μπάρκα, είχε την… υπογραφή του γνωστού ατζέντη Αντώνη Αποστολόπουλου με τον οποίο συνεργάστηκε τότε ο πατέρας Μπάρκας