Τράπεζα Πειραιώς : Προς την ανατολή της αύξησης κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ

08/04/2021, 01:10
Τράπεζα Πειραιώς : Προς την ανατολή της αύξησης κεφαλαίου 1 δισ.  ευρώ

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και τώρα μένει να δούμε τις λεπτομέρειες, αλλά και ποιά αποτίμηση θα λάβει η Τράπεζα. Η αποτίμηση είναι το κρίσιμο σημείο, όπως κι αν προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου, ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Σε πείσμα όλων όσοι μιλούν για έγκλημα για το δημόσιο συμφέρον ( αλήθεια ξέχασαν το 2015, αλλά και πόσα έλαβε το Δημόσιο με τις ανταλλαγές ομολόγων ;) η Τράπεζα θα καθαρίσει τον ισολογισμό της με μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων.

Και το ΤΧΣ θα έχει διατηρήσει ένα ποσοστό 32% περίπου. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες για να ανοίγουν τις πόρτες τους και να μπαίνει ο... ήλιος είναι δανεικά.

Όσο για τους μετόχους το Dilution θα μπορούσε να μην είναι τόσο μεγάλο, ωστόσο η διανομή τίτλων με επιτόκιο 7-9%, αλλά και η προνομιακή κατανομή θα μετριάσουν την μεγάλη απίσχανση. Επίσης, το σχέδιο κατά μια τραγική ειρωνεία αποκαλείται ανατολή του ηλίου, γεγονός που έχει τους ξένους να γελούν ... κάθε φορά που τους ζητούν να βάλουν κεφάλαια.