H Πειραιώς, η επενδυτική αναβάθμιση

16/04/2021, 10:25
H Πειραιώς, η επενδυτική αναβάθμιση

Επ ευκαιρία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς είναι απαραίτητο να θυμίσουμε ότι, οι ελληνικές Τράπεζες εξαιτίας της ποιότητας των κεφαλαίων τους δεν μπορούν να αποτιμηθούν κανονικά, όταν ο αναβαλλόμενος φόρος αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους.

Απλώς, οι τράπεζες είναι το πιο άμεσο play για να παίξουν την ανάκαμψη οι ξένοι και Έλληνες επενδυτές./

Βεβαίως, έχουν διανύσει μια μεγάλη απόσταση και δεσμεύθηκαν για μονοψήφιο Δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και εκεί οδεύουν και οι τέσσερις τράπεζες με μικρές ή μεγάλες διαφορές – απο άποψης κεφαλαίων, Npe’s, παρουσίας στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα, επίσης, δεν μπορεί να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα ( τέλος 2022 ) αν και οι τέσσερις τράπεζες δεν είναι ικανές να δανείζουν την οικονομία. Η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, οι τιτλοποιήσεις των 4 τεσσάρων τραπεζών εκεί κατατείνουν.

Οι ξένοι επενδυτές και οι Έλληνες επενδυτές θα αγοράσουν μια τράπεζα που καθαρίζει το βιβλίο της και λόγω της θέσης της στην αγορά μπορεί να επωφεληθεί απο το γύρισμα της οικονομίας.

Η μετοχή της θα βγεί περί το 1-1,2 ευρώ, όπως θα ανακοινώσει σήμερα η Πειραιώς και οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα αγοράς 20 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά στην τιμή 1-1,2 ευρώ. Και όλοι πρέπει να θυμούνται ότι, τις τρείς πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης στις αγορές δεν υπάρχουν κοροϊδα που χαρίζουν λεφτά.