Μπενίσης: "Εγώ θα τις αγοράσω τις γεννήτριες..."

27/07/2018, 12:40
MPENISHS

«Για να κάνεις τη δουλειά σου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπως αυτή που ζούμε, θα πρέπει να κινηθείς στα όρια του νόμου» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, θέλοντας να περιγράψει τον παραλογισμό του ελληνικού Δημοσίου που δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς να τηρηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπενίσης αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τις τρεις γεννήτριες που πρέπει να προμηθευτεί η ΕΥΔΑΠ, για να ανταποκριθεί στο αίτημα των δήμων που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά και πρέπει να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσιά τους, στο δικό τους δίκτυο, για να επανέλθει η υδροδότηση στις πληγείσες περιοχές.

«Εγώ θα τις αγοράσω από μόνος μου κι ας έλθουν να με μαζέψουν» σημειώνει ο κ. Μπενίσης, εξηγώντας ότι για να προμηθευτείς κάτι στο Δημόσιο χρειάζεται το λιγότερο 5 με 7 ημέρες γιατί έχουν αυστηροποιηθεί οι νομικές διαδικασίες. «Έχουμε φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο», είπε χαρακτηριστικά, εμφανώς οργισμένος με τη γραφειοκρατία που πρέπει να αντιμετωπίσει, την ώρα που καλείται να δώσει άμεση λύση σε ένα βασικό πρόβλημα, την αποκατάσταση της υδροδότησης, σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Επειδή ο Δήμος Μαραθώνα και άλλοι δήμοι έχουν δικό τους δίκτυο και λειτουργούσαν τα αντλιοστάσιά τους μόνοι τους, εμείς κληθήκαμε την τελευταία στιγμή να βοηθήσουμε και το κάνουμε συμπληρώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ αποφασισμένος να δώσει λύση και να συνδράμει τους κατοίκους των δήμων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Ο κ. Μπενίσης ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να διαθέσει στους πληγέντες δήμους 300 χιλιάδες ευρώ.