Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοινώνει η Alpha Bank

06/09/2021, 10:04
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοινώνει η Alpha Bank

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου  που θα αφορά 700 με 800 εργαζόμενους πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες η  Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της αποζημίωσης και του bonus θα διαμορφωθεί υψηλότερα από τις 150.000 ευρώ που ήταν το μέγιστο ποσό της προηγούμενης εθελουσίας της Alpha Bank.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα όσοι εργάζονται στο δίκτυο καταστημάτων της Αθήνας, ενώ αντίθετα θα μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι από το δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο της εθελουσίας και οι παράμετροι των κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούν οι εργαζόμενοι για να ενταχθούν σ αυτό θα κλειδώσουν πιθανόν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σε γενικές γραμμές θα δοθούν κίνητρα για να αποχωρήσουν εργαζόμενοι από τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση η Alpha Bank υλοποιεί με ταχύτητα το σχέδιο Tomorrow, ένας από τους βασικούς άξονες του οποίου είναι και η μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Θα πρέπει ακόμα να υπενθυμίσουμε ότι η Αlpha Bank έχει ήδη λάβει, από την αρχή του έτους, πρόβλεψη ύψους 97 εκατ ευρώ για την κάλυψη του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Ενώ 800 εργαζόμενοι της τράπεζας έχουν μετακινηθεί, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, στην εταιρεία διαχείρισης Cepal, η οποία πέρασε στην Davidson Kempner.

Στο τέλος του 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το δίκτυο της Alpha Bank αριθμούσε 324 καταστήματα και 6.316 εργαζόμενους.

Ανάλογα προγράμματα εθελούσιας εξόδου –με διακυμάνσεις στο ύψος της αποζημίωσης- έχουν ολοκληρώσει από την αρχή του έτους και οι τράπεζες Πειραιώς και Εθνική.

Συγκεκριμένα από την Πειραιώς αποχώρησαν 500 άτομα και το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus διαμορφώθηκε στις 180.000 ευρώ, το πρόγραμμα απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους που είχαν συμπληρώσει 3 έτη στην τράπεζα.

Τριάντα χιλιάδες ευρώ χαμηλότερα, στις 150.000 ευρώ διαμορφώθηκε το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus για το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας, που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις και αποχώρησαν 650 εργαζόμενοι. Η εθελουσία της ΕΤΕ απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους ηλικίας άνω των 30 ετών και με 7ετή υπηρεσία στην τράπεζα.