Προς συγχώνευση η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με την Παγκρήτια

24/10/2021, 19:09
Προς συγχώνευση η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με την Παγκρήτια

Την σταδιακή συγχώνευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια Α.Ε., ανακοίνωσε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας, Μιχάλης Μαρακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών οι κανόνες και το μνημόνιο συνεργασίας που θα διέπουν το νέο σχήμα, που θα διατηρήσει άλλη έδρα, άλλο όνομα και εταιρική ταυτότητα.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα υπάρξει και η πρώτη επίσημη ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαδικασίες, που εποπτεύονται από ανεξάρτητους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να εκπονήσουν το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της καινούργιας τράπεζας, του οποίου αφού εξασφαλίσουν την απαραίτητη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Ο κ. Μαρακάκης ανακοίνωση πως η νέα τράπεζα θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με τις καλύτερες μάλιστα δυνατές συνθήκες, σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.