Ο νόμος για το ΤΧΣ και οι «μυστικές» επαφές για Εθνική!

02/03/2022, 10:53
Ο νόμος για το ΤΧΣ και οι «μυστικές» επαφές για Εθνική!

Η ψήφιση μέσα στο μήνα και ο σχεδιασμός για placement αρχές Καλοκαιριού, λόγω πιθανών εκλογών το Φθινόπωρο!

Όπως έγκαιρα σας έχουμε αποκαλύψει, το μείζον ζήτημα της προώθησης από την κυβέρνηση των success stories στις τράπεζες, δεν ανακόπτεται, ούτε πάει πίσω, αντιθέτως μάλιστα εξελίσσεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό!

Υπό αυτή την έννοια, το γεγονός ότι έρχεται στη Βουλή ο νέος νόμος για το ΤΧΣ, αφού προηγουμένως παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο μέσα στη μέρα, αποτελεί και το καθοριστικό βήμα απεγκλωβισμού από νομικά βαρίδια του παρελθόντος ενώ δίνεται πλέον η δυνατότητα, υπό τα νέα δεδομένα, να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Καθίσταται επομένως σαφές πως με την ψήφιση του νόμου εντός του Μαρτίου για το ΤΧΣ, δια του οποίου καθορίζεται το πλαίσιο αποεπένδυσης του από τις τράπεζες, κυρίως για Εθνική, Πειραιώς και Αττικής, όπου τα μετοχικά ποσοστά που κατέχει είναι υψηλά, ανοίγει άμεσα ο δρόμος για το placement του 20%-30% της Εθνικής σε ξένους και Έλληνες επενδυτές!

Ασφαλώς, καθίσταται αντιληπτό ότι το placement της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί μόλις και όταν οι διεθνείς συγκυρίες το επιτρέψουν!

Ωστόσο η αίσθηση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πως το Ουκρανικό ζήτημα έτσι όπως το παρακολουθούμε σήμερα να εξελίσσεται, δεν θα διατηρηθεί επί μακρόν και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αποκλιμακωθεί, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Υπό αυτή την έννοια, ήδη έχουν διενεργηθεί αναγνωριστικές επαφές των συντονιστών της Εθνικής τόσο με το PIF, το Sovereign Wealth fund της Σαουδικής Αραβίας, όσο και με ξένα funds αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές που εμπιστεύεται η κυβέρνηση!

Η λογική που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι, μόλις ολοκληρωθεί η κρίση στο Ουκρανικό ζήτημα, οι εξελίξεις γύρω από την Εθνική να επιταχυνθούν τέλη της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού γιατί το φθινόπωρο είναι αποτρεπτικό, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.