Το ΤΧΣ, το διεθνές ενδιαφέρον και η πιθανότητα το placement της Πειραιώς να προηγηθεί εκείνου της Εθνικής

19/09/2022, 13:23
Το ΤΧΣ, το διεθνές ενδιαφέρον και η πιθανότητα το placement της Πειραιώς να προηγηθεί εκείνου της Εθνικής

Oι όποιες επιλογές γίνουν, θα πρέπει να έχουν και πολιτική απόφαση, δηλαδή κυβερνητική κάλυψη, σε μία κατ΄εξοχήν προεκλογική περίοδο.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, για να μην εξυφαίνουμε σενάρια όλοι μας, σχετικά με τα ποσοστά που κατέχει το ΤΧΣ στις 4 συστημικές μας τράπεζες. Κινητικότητα από ενδιαφερόμενους είναι δεδομένο ότι υπάρχει.

Άλλωστε εδώ διαβάσατε πρώτοι ότι στο Ταμείο έγιναν πάνω από 500 ραντεβού σε διάστημα 2-3 μηνών. Αλλά, σας είπαμε επίσης ότι η διαδικασίες θα είναι αργές, καθώς το Ταμείο τώρα αναζητά τους δύο συμβούλους που πρέπει να προσλάβει βάση νόμου.

Και εν συνεχεία, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί διεθνώς, να προγραμματίσει τις κινήσεις του και να προχωρήσει στις αναγκαίες βάση νόμου διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αυτό χρονικά σημαίνει ότι πάμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, ώσπου να (αν) ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι οι όποιες επιλογές γίνουν, θα πρέπει να έχουν και πολιτική απόφαση, δηλαδή κυβερνητική κάλυψη, σε μία κατ΄ εξοχήν προεκλογική περίοδο.

Γιατί μπορεί, για παράδειγμα, να προτιμηθεί στην εκκίνηση της όλης διαδικασίας, να προτιμηθεί η πώληση ποσοστού της Πειραιώς και όχι της Εθνικής, όπως όλοι αναμένουν ή θεωρούν ως δεδομένο.

Για το λόγο αυτό, κρατήστε μικρό καλάθι σε ότι ακούτε ή διαβάζετε. Εδώ θα είμαστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις…εθνικότητες και τις…οντότητες που έχουν εκδηλώσει ή θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.