HSBC: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει η Εθνική

19/04/2023, 08:34
HSBC: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει η Εθνική

Οι αναλυτές της HSBC αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών φέτος κατά 41%

Τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το 2023 αναβαθμίζει η HSBC, ενώ ξεχωρίζει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών φέτος κατά 41%, δηλαδή 11% υψηλότερα από το consensus.

Η HSBC παραμένει εποικοδομητική για τις συστημικές τράπεζες, καθώς όπως εξηγεί, η δυναμική των κερδών αποτέλεσε ισχυρό καταλύτη για τις μετοχές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων. Εκτός αυτού, η υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών κατά 15% από τον Φεβρουάριο του ’23 έχει προσθέσει στην ελκυστικότητα των αποτιμήσεων. Την ίδια ώρα, η πρόβλεψη των οικονομολόγων της HSBC ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα φθάσει στο 3,5%, μεταφράζεται σε αύξηση των εσόδων από τόκους.

Τιμές - στόχοι

Όσον αφορά τις τιμές στόχους, η HSBC αυξάνει την τιμή στόχο της Εθνικής Τράπεζας στα 6,75 ευρώ (+42%), της Alpha Bank στα 1,45 ευρώ από 1,40, της Τρ. Πειραιώς στα 3,35 ευρώ από 3,30 ευρώ. Αμετάβλητη στα 1,60 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για τον τίτλο της Eurobank.

Οι αναλυτές ξεχωρίζουν την Εθνική Τράπεζα με τις ισχυρότερες προοπτικές επιτοκιακών εσόδων (NII), λόγω του μείγματος χρηματοδότησης με χαμηλότερο κόστος, ενώ η Eurobank βρίσκεται στο αντίθετο άκρο.

ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 0,55 x P/TBV (δείκτης τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία), που είναι 25% χαμηλότερο σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές, ενώ η καλύτερη σχέση απόδοσης – κινδύνου καταγράφεται στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.