Οι εξοπλισμοί, οι ταυτότητες και η συμμαχία με την Γαλλία

06/09/2020, 22:05
Grece_France_702x336

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Ελλάδα στη διαμάχη της με την Τουρκία βρέθηκε χωρίς συμμάχους. Μόνος ουσιαστικός σύμμαχός μας από την αρχή της υπόθεσης στο Αιγαίο ήταν η Γαλλία, η οποία έβλεπε με πολύ κακό μάτι τα όσα συμβαίνουν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, όπου έχει τεράστια εδώ και πολλά χρόνια συμφέροντα. Αυτή η σχέση λοιπόν, Τουρκίας Λιβύης όπως διαμορφωνόταν, έφερνε τους Γάλλους ακόμη πιο κοντά στα ελληνικά συμφέροντα. Και επιπροσθέτως υπήρχε ήδη μια μεταξύ μας συμφωνία: οι φρεγάτες!

Ωστόσο, όταν στη μέση μπήκαν τρίτοι κύκλοι, γεωπολιτικοί και άλλου τύπου παράγοντες, η στάση μας απέναντι στους μοναδικούς συμμάχους μας μετεβλήθη.

Κάποιοι μας έπεισαν ότι οι φρεγάτες ήταν ακριβές! Λες και δεν το ξέραμε! Και ότι θα αργούσαν να μας τις παραδώσουν! Λες και δεν το ξέραμε και αυτό!

Και μας... παραμύθιασαν για κοινές συμπαραγωγές και νέες θέσεις εργασίας! Και ότι όλα αυτά μέσα από το δήθεν ισχυρό ελληνοαμερικάνικο λόμπι θα μας εξασφάλιζαν τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών!

Βεβαίως, την επιτυχία του ισχυρού λόμπι στις ΗΠΑ το βιώνουμε ήδη στο Αιγαίο.

Υπό την έννοια αυτή, η σύσφιγξη των σχέσεων με την Γαλλία αποτελεί την ώρα τούτη μονόδρομο! Οφείλουμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας εμπιστοσύνη, να υπογράψουμε σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας με τους Γάλλους και να προχωρήσουμε σε εξοπλιστικές σχέσεις.

Είναι η στιγμή που πρέπει να εκμεταλλευτούμε το momentum, το πρόβλημα που εγείρεται στις σχέσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και με άξονα την Γαλλία ως στενό σύμμαχο και συνεργάτη να αντισταθούμε στο διπλό παιχνίδι των Γερμανών και την ξεκάθαρη υπέρ των Τούρκων στάση της κυβέρνησης Τραμπ!

- Εξοπλιστικά, μεσάζοντες και νταραβεριτζήδες

Η συμφωνία με την Γαλλία προϋποθέτει και εξοπλιστικές παραγγελίες, είτε αυτές αφορούν σε φρεγάτες είτε σε αεροπλάνα. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση των 10 δισ. φτάνει άλλωστε για όλους!!! Και τους Αμερικανούς, ακόμη και τους Γερμανούς υπό προϋποθέσεις.

Ωστόσο το ζητούμενο σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης είναι οι συμφωνίες να είναι διακρατικές. Και πίσω από αυτές να μην υπάρχουν μεσάζοντες, επίσημοι ή ανεπίσημοι, κρατικοί υπάλληλοι και αξιωματούχοι ή ιδιώτες!

Μεσολαβητές πάντα υπήρχαν, με σχέσεις με το κράτος και την εκάστοτε εξουσία. Και η ιστορία καταδεικνύει ότι τους περισσότερους εξ αυτών τους χώσαμε μέσα...

Το ζήτημα επομένως είναι οι εξοπλιστικές προμήθειες να υλοποιηθούν για το συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας και όχι για να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι οι γνωστοί νταραβεριτζήδες της πιάτσας, οι γνωστοί μεσάζοντες και ατζέντηδες, που καταφέρνουν να αποτελούν διαχρονικά σημεία αναφοράς όλων των κυβερνήσεων και όλων των ισχυρών εξουσιών. Τα παράκεντρα, οι επικοινωνιολόγοι, τα λαμόγια πρέπει να απομακρυνθούν!

- Οι ταυτότητες, τα 520 εκατ., η σύγκρουση Γαλλίας - Γερμανίας και οι ντόπιοι παρατρεχάμενοι

Την ίδια ώρα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας θα διεξαχθεί και η μάχη για της ταυτότητες ύψους 520 εκατ. Ένα έργο σαν το γεφύρι της Άρτας, που έχει κολλήσει 4 χρόνια και στο οποίο πάνε να εμπλακούν πολλοί. Για παράδειγμα, το έργο βγαίνει από το υπ. Προστασίας του Πολίτη. Προς τι λοιπόν η συνεχής αναφορά από μέρος ΜΜΕ προς τον αναρμόδιο υπουργό Πιερρακάκη, ο οποίος προσπαθεί να... χωθεί στις διαδικασίες και αποφάσεις; Και μιλάει συνεχώς δημόσια ή ιδιωτικά. Προκαλώντας σύγχυση!

Πέραν όμως των υπουργών και των δημοσίων προσώπων, στο παιχνίδι υπάρχουν και οι Έλληνες σύμμαχοι ή παρατρεχάμενοι των ξένων υποψήφιων εταιριών. Οι οποίοι με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας τις προσβάσεις τους στην κεντρική εξουσία και στα μεγάλα media, επιδιώκουν να γείρουν την πλάστιγγα των ισορροπιών υπέρ τους.

Το ζητούμενο είναι λόγω του τεράστιου προϋπολογισμού του έργου να μην υπάρξουν υπόνοιες... Να μην καθορίσουν της εξελίξεις οι κολλητοί, οι ισχυροί, οι μιντιάρχες, οι διευθυντές εφημερίδων, τα επικοινωνιακά λόμπι με τα οποία είναι συνέταιροι, αλλά και όλοι οι νταβατζήδες και νταραβεριτζήδες παρατρεχάμενοι που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν!