Χ.Α: Πτώση 0,98% λόγω πιέσεων σε επιλεγμένους τίτλους

31/03/2021, 17:54
Χ.Α: Πτώση 0,98% λόγω πιέσεων σε επιλεγμένους τίτλους

Στις 865,05 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη, καταγράφοντας πτώση 0,98% έναντι της Τρίτης. 

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 78,7 εκατ.ευρώ, από τα οποία τα 5,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα "πακέτα".

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,05%, στις 2.077,11 μονάδες, ενώ άνοδο 0,15% κατέγραψε ο δείκτης Mid Cap, που έκλεισε στις 1.243,33 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,40% στις 537,05 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε η Πειραιώς με 4%. Ακολούθησαν με μικρότερα κέρδη οι ΟΤΕ, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια,

Αντίθετα πτώση πάνω από 3% σημείωσαν οι μετοχές Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Εθνική και Aegean, ενώ με πτώση άνω του 2% έκλεισαν οι Σαράντης, Alpha Bank, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Eurobank. Οι απώλειες σε Motor Oil, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και Φουρλή ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Μυτιληναίος, με τη ΔΕΗ και την Jumbo να κλείνουν τελικά χωρίς μεταβολή.

Σε επίπεδο μηνός, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 9,17%, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους ενισχύθηκε κατά 6,9%.

Παρά τη σημερινή πτώση, η οποία οφείλεται σε πιέσεις που δέχθηκαν επιλεκτικά οι προαναφερόμενες μετοχές, οι εκτιμηεις και οι προσδοκίες παραμένουν θετικές. Εξ'αλλου όπως ανέφερε σήμερα η UniCredit, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει από το β’ τρίμηνο του έτους και θα επιταχυνθεί στο β’ εξάμηνο ενώ το 2022 θα "τρέξει" με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην ευρωζώνη.

Η ιταλική τράπεζα επιβεβαιώνει την πρόβλεψή της για ανάπτυξη της τάξης του 2,5% φέτος στην Ελλάδα και για επιτάχυνση στο 5,0% το 2022.

Στο επόμενο τρίμηνο τοεπενδυτικό ενδιαφέρον αναμένται να εστιασθεί σε τίτλους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο σχέδιο ανάκαμψης που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση, ώστε να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.