Χ.Α: Οριακή άνοδος 0,05% με στήριξη από επιλεγμένους τίτλους

07/06/2021, 17:43
Χ.Α: Οριακή άνοδος 0,05% με στήριξη από επιλεγμένους τίτλους

Στις 902,02 μονάδες, έκλεισε τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικο Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,05% πιό πάνω από το κλέισιμο της Παρασκευής. Ο δείκτης κράτησε το θετικό του πρόσημο λαμβανοντας στήριξη από επιλεγμένους τίτλους. Η αξία των συναλλαγών ήταν 44,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,09%, στις 2.186,08 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 1.424,70 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 564,96 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Τέρνα Ενεργειακή κατέγραψε άνοδο 2,04%, με τις ΔΕΗ και Λάμδα να ακολουθούν με άνοδο 1,19% και 1,04% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αντίθετα, Μυτιληναίος, Φουρλής και ΟΤΕ έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, Motor Oil, Titan, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή τελικά η Eurobank, η οποία ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στο -1,20%.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι ότι για μια ακόμη ημέρα η εικόνα της αγοράς δεν άλλαξε σε σχέση με το τελευταίο δεκαήμερο, με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις διακυμάνσεις να είναι περιορισμένες.

Η προσοχή του επενδυτικού κοινού από αύριο, Τρίτη 8 και ως το Σάββατο 12 Ιουνίου θα είναι στραμμένη στο ψηφιακό συνέδριο των ελληνικών εισηγμένων στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα της ΕΧΑΕ, όπου και θα συμμετέχουν 32 εταιρείες. Εκεί θα φανεί και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ δεν αποκλείεται να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για μια αγορά που υπολείπεται σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές και αναδυόμενες.

Ήδη οι περισσότερες εισηγμένες έχουν στα χέρια τους την πορεία του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ οι πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές εξελίξεις δεν λείπουν από μια οικονομία που βρίσκεται εν αναμονή της μεγάλης επανεκκίνησης.