Χ.Α: Η στήριξη από Lamda, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο περιόρισε τις απώλειες στο 0,05%

24/06/2021, 17:50
Χ.Α: Η στήριξη από Lamda, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο περιόρισε τις απώλειες στο 0,05%

Στις 909,84 μονάδες έκλεισε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,05% πιό κάτω από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η αξία των συναλλαγών ήταν 65,1 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,09%, στις 2.199,28 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap κατέγραψε πτώση 0,03% κλείνοντας στις 1.431,84 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με απώλειες 0,21% στις 574,64 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν η μετοχή της Aegean με πτώση 2,25% "βάρυνε" σημαντικά τον γενικό δείκτη, όπως και οι πάνω από 1% απώλειες σε ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο και Εθνική. Ήπια πτωτικά έκλεισαν και οι ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Jumbo και Eurobank.

Αντίθετα, η Lamda ενισχύθηκε κατά 2,34%, με τις Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με +1,57% και +1,01% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Titan, Coca Cola, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η προσπάθεια ισορρόπησης μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων , εναλλαγών προσήμων αλλά και συνεχιζόμενη πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Για τους αναλυτές εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα της στάσης αναμονής που τηρεί η αγορά, καθώς εκτιμάται ότι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα κάλυψης.

Βέβαια, οι προοπτικές που ανοίγονται για τον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο καθώς το Ελληνικό και η γραμμή 4 του Μετρό μπαίνουν στη διαδικασία της υλοποίησης προς το παρόν παραμένουν στο επίπεδο των προσδοκιών για την αγορά, η οποία στην παρούσα συγκυρία δεν διαθέτει την τόλμη να προεξοφλήσει τις όποιες εισροές κεφαλαίων από τα μεγάλα, αυτά, έργα.