Χ.Α: Ισχυρή αντίδραση και άνοδος 1,83%

21/07/2021, 17:55
Χ.Α: Ισχυρή αντίδραση και άνοδος 1,83%

Στις 854,22 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη, καταγράφοντας άνοδο 1,83%. Η αξία των συναλλαγών ήταν χαμηλή και διαμορφώθηκε σε 44 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,85%, στις 2.045,55 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλιαοποίησης (Mid Cap) έκλεισε με άνοδο 1,95% στις 1.394,65 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 1,51% στις 513,80 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, Βιοχάλκο, Titan και ΕΛΧΑ ήταν οι πρωτοπόροι της ανόδου με κέρδη άνω του 4%, με την Jumbo να ανακάμπτει σήμερα με το +3,97% που κατέγραψε.

Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

Τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Motor Oil, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Aegean, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και ΟΤΕ. Ο Σαράντης έκλεισε με απώλειες 0,35%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανοδική αντίδραση ήρθε με μία ημέρα καθυστέρηση καθώς η αγορά μετά τη χθεσινή νωθρή άνοδο, σήμερα έκανε τη μεγάλη κίνηση για να υπερβεί το επίπεδο των 850 μονάδων αν και η αξία των συναλλαγών δεν κατάφερε να αυξηθεί σε πιο ενθαρρυντικά επίπεδα.

Το ερώτημα που πλανάται στην αγορά είανι αν ο ο Γενικός Δείκτης θα καταφέρει να ανακτήσει γργορα το επίπεδο των 900 μονάδων όπως έχει ήδη συμβεί τέσσερις φορέςστο παρελθόν.

Θετικά στην ανάκαμψη αναμένεται να λειτουργήσει το ποσοστό των εμβολιασμών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Σαφώς η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από την ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και πιθανές αποφάσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες αναμένεται να επιταχύνει τον ρυθμό των εμβολιασμών, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης.