Χ.Α: Η εμφάνιση αγοραστών στο τέλος της συνεδρίασης οδήγησε σε άνοδο 0,19% και στο 7/7

28/07/2021, 17:42
Χ.Α: Η εμφάνιση αγοραστών στο τέλος της συνεδρίασης οδήγησε σε άνοδο 0,19% και στο 7/7

Στις 877,99 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,19% πιό πάνω από τη συνεδρίαση της Τρίτης, καταφέρνοντας να κινηθεί ανοδικά για επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις. Η αξία των συναλλαγών ήταν 44,8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,27%, στις 2.10,47 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap έκλεισε με άνοδο 0,05%, στις 1.440,92 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 0,71% στις 524,61 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Βιοχάλκο έκλεισε με κέρδη 2,52%, με την ΕΧΑΕ, την Alpha Bank και τα Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Λάμδα, Titan, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Motor Oil, Εθνική, Μυτιληναίος, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ.

Αντίθετα, ο Ελλάκτωρ κινήθηκε πτωτικά 4,48%, με την Jumbo να υποχωρεί κατά 1,10%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΟΛΠ και Aegean.

Με τις επτά στις επτά ανοδικές συνεδριάσεις η αγορά έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής να καλύψει σημαντικό μέρος από την πτώση του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου, την οποία και μπορεί να ισοσκελίσει στις δυο εναπομείνασες συνεδριάσεις του μήνα. Σε επίπεδο του δείκτη τραπεζών, η εικόνα παραμένει αρνητική, αφού ήταν από τους λίγους κλάδους που δεν συνέβαλλαν στην ανάκαμψη της αγοράς από τότε που βρέθηκε στα χαμηλά των 830 μονάδων.

Πάντως, παρά την επενδυτική άπνοια στην αγορά , η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην εποχικότητα οι διεθνείς οίκοι εξακολουθούν να την σχολιάζουν θετικά και ειδικότερα να αναφέρονται στις καλές προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, όπως έκανε σήμερα η JP Morgan.