Χ.Α: Πτώση 0,55% στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

01/09/2021, 17:50
Χ.Α: Πτώση 0,55% στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

Στις 918,06 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, κατά 0,55% πιό κάτω από το κλείσιμο της Τρίτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 75,18 εκατ. ευρώ. 

Από τους επιμέρους δείκτες, αυτός της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,48%, στις 2.203,74 μονάδες. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) έκλεισε με μικρή άνοδο, 0,10%, στις 1.518,64 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 564,43 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Σαράντη και Motor Oil κατέγραψαν πτώση άνω του 2% και ήταν, ουσιαστικά αυτές που καθόρισαν τη γενική εικόνα που παρουσίασε σήμερα η αγορά.

Με πτώση άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές Βιοχάλκο, Alpha Bank, Aegean, ΔΕΗ, Πειραιώς και ΕΧΑΕ. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Εθνική, Μυτιληναίος και Jumbo.

Αντίθετα, η Eurobankέκλεισε με άνοδο 2,50%, ενώ ΕΥΔΑΠ, τον ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα ακολούθησαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%.

Με μικρότερη άνοδο έκλεισαν οι μετοχές Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Τετάρτης ήταν η κυριαρχία των πωλητών. Πάντως, παρά τις διορθωτικές τάσεις η τάση παραμονής του Γενικού Δείκτη κοντά στα ιστορικά υψηλά έτους δεν φαίνεται να έχει διαταραχθεί. Από την άλλη πλευρά τα θετικά μηνύματα για την οικονομία, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς αναμένεται να βελτιώσουν την κατάσταση στη Λεωφόρο Αθηνών.