Χ.Α: Και η...μπίλια έκατσε στο "ζερό"

22/09/2021, 17:57
Χ.Α: Και η...μπίλια έκατσε στο

Στις 894,30 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης, Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 62,20 εκατ. ευρώ. 

Από τους επιμέρυος δείκτες, αυτός της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,15%, στις 2.157,49 μονάδες. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,14%, στις 1.484,17 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 562,72 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Τέρνα Ενεργειακή, η Jumbo, η ΔΕΗ και ο Titan έκλεισαν με απώλειες που υπεράβησαν το 1%.

Με μικρότερη πτώση έκλεισαν οι ΟΛΠ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Aegean, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ.

Αντίθετα, η ΕΛΧΑ έκλεισε με κέρδη 3,45%, με τις ΕΧΑΕ, Motor Oil και Λάμδα να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο και Eurobank.

Η σταθερότητα που καταγράφηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οφείλεται κατά κύριο λόγο σε δυο αντίρροπες δυνάμεις. Η πρώτη αφορά στην ανοδική τάση που έχουν οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές εν αναμονή της Fed, ενώ η δεύτερη αφορά στο κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από την υπόθεση της Evergrande.