Ποιοι πατρονάρουν τον Κρίστιαν Τόμας για CEO στην ΕΧΑΕ;

31/12/2021, 21:02
Ποιοι πατρονάρουν τον Κρίστιαν Τόμας για CEO στην ΕΧΑΕ;

Παρακολουθoύμε με ενδιαφέρον την πρεμούρα που επιδεικνύουν οι γνωστοί-άγνωστοι «αγιογράφοι» της αγοράς, για κάποιον Κρίστιαν Τόμας, όχι Άγγλο, ούτε Αμερικανό υπήκοο, μην μπερδεύεστε με το όνομα, αλλά Κύπριο πολίτη που δουλεύει στα ΕΛΠΕ υπάλληλος του άλλου Κύπριου πολίτη κ. Ανδρέα Σιάμιση! Συγκροτούν, ως γνωστόν και μεταξύ άλλων, τη νέα γενιά στελεχών του 2019, που πήραν στις πλάτες τους τον πετρελαϊκό όμιλο και επέφεραν τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων!

Ο «Χρήστος Θωμάς», επί το ελληνικότερον, για να συνεννοούμαστε, προαλείφεται για ηγετική θέση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας! Είτε για πρόεδρος της ΕΧΑΕ είτε για διευθύνων σύμβουλος! Και φέρεται να τον προτείνει ο επίσης Κύπριος παράγοντας των προσλήψεων, ο διαβόητος Ανδρέας Γαβριηλίδης της Egon Zehnder που όλοι οι μεγαλοσχήμονες πέρασαν από τα χέρια του…

Πρόκειται για τον «εθνικό προμηθευτή» υπουργών, στελεχών, διοικητών οργανισμών, τραπεζών και μεγαλοϋπαλλήλων, που εδώ και πολλά χρόνια λύνει και δένει στο σύστημα, τοποθετώντας πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, τα οποία βεβαίως (και απολύτως ευλόγως) του χρωστάνε χάρη… για την εξυπηρέτηση!

- Θέλουν να τον πλασάρουν παράγοντες των τραπεζών

Τώρα, επί του προκειμένου, μας προέκυψε ο… «κουμπάρος» Κρίστιαν Τόμας, ελληνιστί Χρήστος Θωμάς, τον οποίο οι αγιογράφοι των μίντια παρουσιάζουν ως… μεσσία, ως… αναμορφωτή του Χρηματιστηρίου! Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε άραγε; Πόση υπομονή πρέπει να έχει κανείς; Και τα πρόσωπα, λέει, που θα αποφανθούν, είναι ο Χατζηνικολάου της Τρ. Πειραιώς και η Καζόλη, σύζυγος του Μυλωνά της Εθνικής αν δεν απατώμαι!

Σε απλά λόγια, Γαβριηλίδης και… παράγοντες του τραπεζικού συστήματος, με τις «πλάτες» των μίντια, πάνε να πλασάρουν και να περάσουν τον δικό τους άνθρωπο… Συμπτωματικά, Κύπριος και αυτός! Όπως Κύπριος ήταν και ο Κ. Μιχαηλίδης της Εθνικής τον οποίο επίσης είχε επιβάλει ο Γαβριηλίδης ως πρόεδρο της τράπεζας!

Κι εμείς που νομίζαμε ότι η κυβέρνηση «ελέγχει» την κατάσταση, τσεκάρει πρόσωπα και επιλέγει τους κατάλληλους! Προφανώς άλλοι κάνουν κουμάντο… Όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε το Μαξίμου, ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί!

Αλλά ο… Γαβριηλίδης και η παρέα του, που έχουν υποκαταστήσει τους έχοντες θεσμικό και εκτελεστικό ρόλο!

Τρένο πάει η δουλειά όπως καταλάβατε…