Στο 4,97% κατήλθε η συμμετοχή της MFS στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ

14/01/2022, 19:47
Στο 4,97% κατήλθε η συμμετοχή της MFS στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ

Στο 4,97% μειώθηκε η συμμετοχή της Massachusetts Financial Services Company (MFS) στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Στις 13 Ιανουαρίου 2022, η εταιρεία Massachusetts Financial Services Company (MFS), με έδρα τη Βοστόνη των ΗΠΑ, γνωστοποίησε στην ΟΤΕ Α.Ε. ότι στις 11 Ιανουαρίου 2022, η συμμετοχή της (έμμεση) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ Α.Ε. και στα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου που κατέχει κατήλθε του ορίου του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και των δικαιωμάτων ψήφου.

Σύμφωνα με τη σχετική γνωστοποίηση, ο αριθμός των μετοχών μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η MFS για λογαριασμό πελατών της, αμοιβαίων κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών, ανέρχεται σε 22.707.496, ήτοι ποσοστό 4,97% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΤΕ Α.Ε.

Ποια είναι η MFS

Η Massachusetts Financial Services Company ιδρύθηκε το 1924 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα fund διαχείρισης assets παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους πλέον επικαιροποιημένους υπολογισμούς, το αμερικανικό fund διαχειρίζεται αυτή την στιγμή περισσότερα από 520 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί σχεδόν 2.000 εργαζόμενους. Οι επενδύσεις αφορούν τόσο μετοχές όσο και ομόλογα.

Από το 1982 ανήκει στην χρηματοπιστωτική εταιρεία Sun Life Financial, η οποία εδρεύει στον Καναδά. Διαθέτει παρουσία σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ κατά καιρούς έχει διακριθεί και βραβευτεί.