Χρηματιστήριο: Στις 797 μονάδες ο Γ.Δ. με πτώση 3%

08/03/2022, 11:46
Χρηματιστήριο: Στις 797 μονάδες ο Γ.Δ. με  πτώση 3%

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών - Ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, Coca Cola HBC.

Iσχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτιμά τη χθεσινή αρνητική εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων, καθώς ήταν κλειστή λόγω αργίας για την Κ. Δευτέρα. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures των δεικτών στη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων στις 797,97 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,17%.

Ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, Coca Cola HBC, Aegean

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Jumbo (+0,77%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-6,11%), της Aegean Airlines (-5,890%), της Alpha Bank (-4,97%), της Εθνικής (-4,46%) και της Eurobank (-4,45%).

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν ριμπάουντ μετά τις βαριές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο, καθώς η Μόσχα προειδοποιεί ότι μπορεί να διακόψει την παροχή αερίου προς την Ευρώπη.

Οι τράπεζες ενισχύονται κατά 1,7% αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση υποχώρησαν σε χαμηλό ενός έτους.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 +0,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 2,3%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο +3,3%.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να διακόψει τις προμήθειες αερίου μέσω του υφιστάμενου αγωγού Nord Stream 1 στη Γερμανία, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα τέτοια απόφαση.

Οι φόβοι για σοβαρή έλλειψη στις προμήθειες οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου μπρεντ στα 127 δολάρια το βαρέλι και τροφοδότησαν τις ανησυχίες για πλήγμα του πληθωρισμού στην οικονομική ανάπτυξη.