Moderna: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγοράζει 150 εκατ. επιπλέον δόσεις

17/02/2021, 15:06
Moderna: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγοράζει 150 εκατ. επιπλέον δόσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στην αγορά 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίου αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Moderna.

Οπως λέει η εταιρεία οι επιπλέον δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021. Εως σήμερα, έχουν παραγγελθεί συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η νέα συμφωνία προβλέπει δικαίωμα προαίρεσης για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση το 2022.

“Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Moderna και το mRNA εμβόλιό μας. Με την σημερινή αγορά των επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, η ΕΕ δείχνει την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της προς την εταιρεία μας,» σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον καλύτερο τρόπο προετοιμασίας για το 2022, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων στελεχών του ιού, με την Επιτροπή να έχει δικαίωμα για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση το 2022. Η Moderna δεσμεύεται να εργαστεί αδιάκοπα ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει στην αγορά ενισχυμένα εμβόλια που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού και εν τέλει συνολικά αυτή την παγκόσμια πανδημία».