Π.Ο.Υ: «Καμπανάκι» στην Ευρώπη για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού

01/04/2021, 11:58
Π.Ο.Υ: «Καμπανάκι» στην Ευρώπη για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού

Απαράδεκτα αργούς χαρακτηρίζει τους ρυθμούς εμβολιασμού στην Ευρώπη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι έτσι παρατείνεται η πανδημία. Σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Π.Ο.Υ. επισημαίνεται ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην πλέον ανησυχητική εδώ και μήνες επιδημική κατάσταση, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να έχει αυξηθεί πολύ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Οχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα», προειδοποιεί ο διευθυντής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Χανς Κλούγκε.

«Για να γίνω σαφής: οφείλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην Ευρώπη είναι η πιο ανησυχητική που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».

Στην ζώνη της Ευρώπης, η οποία για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περιλαμβάνει την Ρωσία και πολλές χώρες της κεντρικής Ασίας, ο αριθμός των νέων θανάτων ξεπέρασε τις 24.000 την περασμένη εβδομάδα και πλησιάζει ολοταχώς το όριο του ενός εκατομμυρίου.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φθάσει το 1,6 εκατομμύριο, ενώ είχε βρεθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο πριν από μόλις πέντε εβδομάδες.