Στο 68% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ COVID πανελλαδικά

28/08/2021, 15:13
Στο 68% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ COVID πανελλαδικά

Στο 68% φτάνει η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ COVID πανελλαδικά  σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, χτύπησε «καμπανάκι» ειδικά για την Κρήτη όπου το 79,2 των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες και πρέπει να ενισχυθεί γιατί δεν έχει πολλά κρεβάτια. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. Όπως εξήγησε στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της. Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%. «Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα»,.

Χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Προειδοποίησε ότι έως τις 20 Σεπτέμβρη οπότε αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.