Η GE Healthcare επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υπερήχων της στη χειρουργική απεικόνιση

12/10/2021, 12:35
Η GE Healthcare επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υπερήχων της στη χειρουργική απεικόνιση

Η GE Healthcare προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της BK Medical - ηγέτιδας στην προηγμένη χειρουργική απεικόνιση - από την Altaris Capital Partners, έναντι 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η BK Medical είναι καινοτόμος στην παγκόσμια διεγχειρητική απεικόνιση και χειρουργική πλοήγηση, που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των κλινικών ιατρών, κατά τη διάρκεια ελάχιστα επεμβατικών και ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων και για την απεικόνιση βαθέων ιστών, κατά τη διάρκεια διαδικασιών στη νευροχειρουργική και την κοιλιακή χειρουργική, καθώς και στην ουρολογία με υπερήχους.

Η BK Medical εδρεύει στη Βοστώνη και την Κοπεγχάγη, απασχολεί περισσότερους από 650 υπαλλήλους και σημειώνει διψήφια ανάπτυξη των εσόδων της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare, Kieran Murphy, δήλωσε: «Οι υπέρηχοι αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι πολλών μεθόδων περίθαλψης και η BK Medical αποτελεί μια στρατηγική, συμπληρωματική προσθήκη στον αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο τομέα υπερήχων της εταιρείας μας. Η συγκεκριμένη εξαγορά βοηθά την GE Healthcare να συνεχίσει την επέκτασή της πέρα από τη διάγνωση, σε χειρουργικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις. Απλοποιεί τη λήψη αποφάσεων για τους κλινικούς γιατρούς και τους εξοπλίζει με περισσότερες γνώσεις, ώστε να παρέχουν ταχύτερη, πιο εξατομικευμένη φροντίδα για τους ασθενείς τους – οδεύοντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην παροχή υγείας ακριβείας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BK Medical, Brooks West, ανέφερε: "Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον οργανισμό και την τεχνολογία, που έχουμε δημιουργήσει στην BK Medical και ανυπομονούμε για το μέλλον μας ως μέλος της οικογένειας της GE Healthcare. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας στην διεγχειρητική απεικόνιση και τη χειρουργική πλοήγηση με τα πολλά πλεονεκτήματα και την παγκόσμια παρουσία της GE Healthcare, θα επιταχύνει την αποστολή μας για την αλλαγή του προτύπου περίθαλψης στις χειρουργικές επεμβάσεις. Η αποστολή μας να βοηθήσουμε τους χειρούργους στο να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αποστολή της GE Healthcare να βοηθήσει τους γιατρούς στο να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις και να βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ασθενών. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο".

Τα δύο μέρη αναμένουν ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το 2022, υπό την επιφύλαξη της εξέτασης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.