Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα της 3ης δόσης

03/11/2021, 10:26
Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα της 3ης δόσης

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα ισχύουν τα νέα επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, λόγω της αυξητικής τάσης της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ ανοίγει από την Παρασκευή η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, ώστε να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, εφόσον έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό τους.

Τα νέα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους διασκέδασης, και όπως τόνισε, τα μέτρα θα εφαρμοστούν.