Θάνος Πλεύρης: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από το φθινόπωρο

01/08/2022, 13:01
Θάνος Πλεύρης: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από το φθινόπωρο

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς.

Βελτίωση όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού και τους σκληρούς δείκτες καταγράφεται την παρούσα περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Όπως είπε, ορισμένοι από τους σκληρούς δείκτες «κινούνται πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε». Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις αυτή τη στιγμή είναι περίπου 140, ενώ οι ειδικοί αρχικά είχαν προβλέψει ακόμη και 400 στο τέλος Ιουλίου. Παρομοίως και τα κρούσματα ακολουθούν πτωτική πορεία εδώ και δύο εβδομάδες.

Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλειών, αν και πρόκειται κυρίως για μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες οι οποίοι πάσχουν και από κάποια άλλα νοσήματα και έχουν και κορωνοϊό.

Πάντως, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν περιορισμοί το φθινόπωρο, ο υπουργός είπε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, αλλά αυτό θα κριθεί και από την πορεία της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει ως πρόθεση και για τα εμβόλια, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για την αναχαίτιση της πανδημίας και η αναγκαιότητα τους κυρίως στις ευπαθείς ομάδες είναι δεδομένη