Κίνα: Σε χαμηλό έξι μηνών το γουάν έναντι του δολαρίου

27/06/2018, 17:41
Κίνα: Σε χαμηλό έξι μηνών το γουάν έναντι του δολαρίου

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας οδήγησε το γουάν σε νέο χαμηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου, στέλνοντας το κινεζικό νόμισμα σε πτώση με την έναρξη των συναλλαγών.

Η κεντρική τράπεζα έθεσε το επιτόκιο αναφοράς του δολαρίου στα 6,5569 γουάν, που σημαίνει ότι η τιμή του γουάν ορίστηκε 0,6% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, στη μεγαλύτερη πτώση από τις 9 Ιανουαρίου 2017.

Με την εν λόγω κίνηση, το γουάν διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Δεκεμβρίου, και η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ήρθε μετά από την πτώση που κατέγραψε έναντι του δολαρίου την Τρίτη.

Το γουάν δεν έχει ελεύθερη διακύμανση όπως το δολάριο ή το γεν. Αντιθέτως, η κινεζική κεντρική τράπεζα επιτρέπει στο ζεύγος νομισμάτων να διαπραγματεύεται 2% υψηλότερα και χαμηλότερα του επιτοκίου αναφοράς κάθε ημέρα.

Ωστόσο, το γουάν εξακολούθησε να υποχωρεί απότομα εντός αυτού του εύρους, μόλις ξεκίνησαν οι συναλλαγές της Τετάρτης, χάνοντας περίπου 0,9% της αξίας του στην ηπειρωτική Κίνα, με ένα δολάριο να αγοράζει 6,6159 γουάν.

Αυτό έθεσε το κινεζικό νόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου ενδοσυνεδριακά.