Ανοδος στην τιμή του Πετρελαίου –Κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Κυριακή

21/09/2018, 14:21
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Με ανοδικούς ρυθμούς κινείται η τιμή του πετρελαίου ελέω του φόβου για τα προβλήματα στην προσφορά μαύρου χρυσού μέσω των ιρανικών εξαγωγών λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, παρά τις εκκλήσεις Τραμπ για μείωση των τιμών.

Τα συμβόλαια του μπρεντ παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,38% στα 79 δολάρια / βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 0,21% στα 70,47 δολάρια/βαρέλι.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις χώρες του ΟΠΕΚ να μειώσουν τις τιμές, γράφοντας στο Twitter με νόημα: «δεν θα ήταν ασφαλείς για πολύ καιρό χωρίς εμάς και πάλι όμως συνεχίζουν να πιέζουν για ολοένα και υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο».

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους θα συνεδριάσουν την Κυριακή στην Αλγερία, προκειμένου να συζητήσουν για το πώς θα κατανείμουν τις αυξήσεις στην προσφορά πετρελαίου, προκειμένου να αντισταθμίσουν την έλλειψη προμηθειών από το Ιράν λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, το μπρεντ διαπραγματεύεται ακριβώς κάτω από τα 80 δολάρια/βαρέλι, λόγω των ανησυχιών για ελλείψεις που θα δημιουργήσουν οι αμερικανικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στο Ιράν αρχής γενομένης τον Νοέμβριο.