Στα "κόκκινα" τα Ασιατικά χρηματιστήρια

28/01/2021, 09:47
Στα

Την σκυτάλη από το πτωτικό κλίμα της συνεδρίασης στην Wall Street πήραν σήμερα οι αγορές στην Ασία.

Εχοντας σημειώσει μεγάλες απώλειες ενδοσυνεδριακά εν τέλει ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο υποχώρησε κατά 1,53% στις 28.197,42 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση της τάξης του 1,1%.Την ίδια ώρα στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 2,80% στις 28.486 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε 1,91% στις 3.505 μονάδες και ο Shenzhen Component 3,1%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία για τις λιανικές πωλήσεις δεν ήταν καθόλου αισιόδοξα με τον δείκτη να υποχωρεί 0,3% σε ετήσια βάση τον μήνα Δεκέμβριο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών του πρακτορείου Reuters για πτώση 0,4%.

Στο χρηματιστηριακό ταμπλο ξεχώρισε η μετοχή της Samsung καθώς αναφέρει αύξηση των κερδών της λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα προϊόντα της.

Οι επενδυτές, πάντως, φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής για την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού καθώς το επόμενο διάστημα θα φανεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στα εταιρικά αποτελέσματα εν μέσω μολύνσεων COVID-19, οι οποίες ήταν σχετικά χαμηλές σε ορισμένες χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, σε σύγκριση με άλλες περιοχές παγκοσμίως.