Πώληση των ασημικών στην Εθνική Ασφαλιστική

30/12/2018, 19:53
1

Η υπόθεση: Η Εθνική Ασφαλιστική, της όποιας η διαδικασία πώλησης συνεχίζεται όπως ο κ. Μυλωνάς της ΕΤΕ πρόσφατα ενημέρωσε τους συνδικαλιστές της, έχει στην ιδιοκτησία της και το ακίνητο τεράστιας εμπορικής αξίας (που συμφώνα με κύκλους της αγοράς και λόγω της ανάπτυξης της περιοχής υπερβαίνει τα 14 εκατ. ευρω) στην οδό Υπατίας 5 και Μητροπόλεως.


Το τελευταίο είναι διατηρητέο, έχει 9 συνολικά ορόφους και εμβαδό περίπου 4.500 τ.μ.Το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής με απόφασή του, δηλαδή ενόσω ήταν και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης της εταιρείας, με σχετική εισήγηση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας Οργάνωσης και Προμηθειών της Εθνικής Ασφαλιστικής (τοποθετήθηκε στην υψηλόμισθη αυτή θέση από την κυβέρνηση το 2016 και πρόσφατα προήχθη με κυβερνητική εντολή και σε εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.! ) αποφάσισε το ακίνητο της οδού Υπατίας να βγει για πούλημα με αρχική τιμή 5,1 εκατ. ευρώ.


Σε όλη τη διαδικασία η παραπάνω συνεργαζόταν στενά και συναποφάσιζαν με τον τότε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και ήδη σήμερα αναβαθμισθέντα επίσης με κυβερνητική εντολή σε διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής… Αυτοί έπεισαν και το Δ.Σ.
Με άγνωστο και αδιευκρίνιστο σε μας τρόπο αποκλείστηκαν άλλοι ενδιαφερόμενοι, Έλληνες και αλλοδαποί, και το ακίνητο καταλήγει στην εταιρεία GOLDEN HORIZON ATHENS INVESTMENTS ONE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ που ιδρύθηκε λίγο πριν, τον Μάρτιο του 2018(!!!) με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ! Αντί τιμήματος 5,1 εκατ. ευρώ!
Η πώληση αυτού του ακινήτου φαίνεται ότι είναι η πρώτη πράξη της προ ημερών νεοδιορισθείσας διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην οποία συμμετέχουν αναβαθμισθέντα τα δύο παραπάνω στελέχη της.
Και όλα αυτά τη στιγμή που η Εθνική Ασφαλιστική είναι κερδοφόρα και δεν δικαιολογείται καμμία μεταβολή των περιουσιακών της στοιχείων, όταν μάλιστα είναι σε διαδικασία πώλησης.


Επίσης, πώς είναι δυνατόν να πωλείται το μεγάλης αξίας συγκεκριμένο ακίνητο με χαμηλό για τις περιστάσεις τίμημα σε εταιρεία ΙΚΕ με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την ύπαρξη και προέλευση του τιμήματος.


Μήπως, τελικά, πρόκειται για στοχευμένη πώληση που εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα, όχι όμως και τα συμφέροντα του νομικού προσώπου; Κατά την άποψή μας, και επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για αγοραπωλησίες ακινήτων, αξίζει η παραπάνω υπόθεση άμεσα να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι πίσω από την πώληση αυτή και αν εξυπηρετήθηκαν σκοπιμότητες;