Μινιατούρες από σκουπίδια

17/09/2021, 10:16
Μινιατούρες από σκουπίδια

Ο κατασκευαστής μοντέλων γνωστός ως Studson Studio έκανε τα πρώτα βήματά του στον μοντελισμό με τα πλαστικά κιτ της Gundam.

Είκοσι χρόνια αργότερα παίρνει πλαστικά και άλλα σκουπίδια από το περιβάλλον και τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εντυπωσιακά μικροσκοπικά μοντέλα, εμπνευσμένα από τις ταινίες του Studio Ghibli του Hayao Miyazaki, όπως το Howl's Moving Castle - στην Ελλάδα η ταινία προβλήθηκε με τον τίτλο «Το Κινούμενο Κάστρο».

Επιπλέον, ο μοντελίστας στο κανάλι του στο YouTube αναρτά βίντεο, διάρκειας από 10 έως 50 λεπτών αναλόγως, όπου αποτυπώνει τη διαδικασία κατασκευής του κάθε μοντέλου. Τα οποία είναι απολαυστικά.

Το βίντεο για την κατασκευή του «Κινούμενου Κάστρου» έχει διάρκεια 52 λεπτά.

Μικρότερης διάρκειας, μόνον 21 λεπτά είναι το βίντεο για την κατασκευή του Λουτρού που είδαμε στην ταινία Spirited Away, γνωστή στην Ελλάδα ως «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων».

Μόλις 11 λεπτά είναι το βίντεο για την κατασκευή του σπιτιού από την ταινία «Kiki's Delivery Service», ταινία βασισμένη στο ευπώλητο παιδικό βιβλίο που έγραψε η Eiko Kadono, φόρος τιμής στην οποία είναι το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο που σχεδιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Kengo Kuma.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ