Σε εξέλιξη διεργασίες και ζυμώσεις για την Εγνατία Οδό

03/03/2021, 09:15
Σε εξέλιξη διεργασίες και ζυμώσεις για την Εγνατία Οδό

Σε προχωρημένη φάση διεργασιών βρίσκονται οι αποκαλούμενοι «μεγάλοι» του εγχώριου κατασκευαστικού συστήματος ενόψει της υποβολής προτάσεων την 1η Απριλίου στο ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό της Εγνατίας οδού!

Οι συμμαχίες των εργολάβων έχουν αρχίσει πλέον να διαμορφώνονται ούτως ώστε να υπάρξει μια βάση συνομιλιών όλων μεταξύ τους.

Με βάση το γεγονός ότι οι 2 από τους 3 ομίλους που είχαν δείξει απτό ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό είναι συγγενείς, έχουν δηλαδή κοινή ιδιοκτησία θεωρείται απολύτως λογικό όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο παιχνίδι θα πρέπει να επιδείξουν ενδιαφέρον και σαφή κοινοπρακτική εικόνα.

Εκτός από τις δυο κοινοπραξίες των Ολλανδών της Reggenborgh , δηλαδή Άκτωρ Παραχωρήσεις- Roadis και ΓΕΚ Τέρνα - Egis, ήδη διαμορφώνεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ Μυτιληναίου - Αβαξ και Vinci, ενώ στο παιχνίδι εμφανίστηκε και η Ιντρακάτ με διαρροές περί συζητήσεων με τους Κινέζους της Sichuan, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί και η συμμαχία υλοποιηθεί πιθανόν να της δίνει τη δυνατότητα να μπει και αυτή στο βαθμό που της αναλογεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διότι διαφορετικά κινδυνεύει να μείνει εκτός της μοιρασιάς!

Γιατί η αλήθεια είναι πως παρασκηνιακά οι διεργασίες και οι ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη προκειμένου οι εργολάβοι να τα βρουν μεταξύ τους και αντί να χτυπηθούν, να μοιράσουν το έργο της διαχείρισης της Εγνατίας για τα επόμενα 35 χρόνια!

Υπό κανονικές συνθήκες όλα δείχνουν ότι στον διαγωνισμό της Εγνατίας πάμε για τη μεγάλη μοιρασιά!