Η μάχη των προσφυγών στην Εγνατία οδό!

17/06/2021, 11:36
Η μάχη των προσφυγών στην Εγνατία οδό!

Λίγο πριν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές η «σύγκρουση» των δύο υποψηφίων κοινοπραξιών για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, κορυφώνεται!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και οι δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν για 35 χρόνια την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, ιδιωτικοποίηση που εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο δημόσιο το ποσόν των 1,5 δις. ευρώ, υπέβαλαν μεταξύ τους ενστάσεις, η μία κατά της άλλης!

Ειδικότερα η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Egis υπέβαλε ένσταση κατά της κοινοπραξίας των εταιριών Vinci – Μυτιληναίος- Αβαξ , ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και αντιστρόφως!

Οι δύο κοινοπραξίες προσέφυγαν στην Αρχή προδικαστικών διαφορών η οποία θα πρέπει να αποφανθεί εντός 20 ημερών ως προς την βασιμότητα των καταγγελιών, ενώ μέχρι τότε παγώνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών από το ΤΑΙΠΕΔ που διενεργεί την διαγωνιστική διαδικασία!

Όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων οι δύο κοινοπραξίες φέρονται αποφασισμένες να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που τους δίνει ο νόμος ούτως ώστε να διεκδικήσουν το έργο μαμούθ η έκβαση του οποίου καθορίζει την πρωτοκαθεδρία στις κατασκευές.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως με βάση τις δυνατότητες αυτές η οριστική ανάθεση του έργου μπαίνει σε τροχιά καθυστερήσεων καθώς είναι προφανές πως σε κάθε φάση, δηλαδή και μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών η σύγκρουση των ενστάσεων και των προσφυγών θα συνεχιστεί!