Τα συμφέροντα, το προμοτάρισμα Ανδρουλάκη και η μη αυτοδυναμία!

21/12/2021, 11:55
Τα συμφέροντα, το προμοτάρισμα Ανδρουλάκη και η μη αυτοδυναμία!

Η ανέλιξη Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος και η αποδοχή που απολαμβάνει σε πρώτη φάση από την κοινωνία, όπως προκύπτει μέσα από 5 δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τα ποσοστά του να εκτινάσσονται και να απειλούν ευθέως (προς το παρόν τουλάχιστον) την παντοκρατορία Τσίπρα στην κεντροαριστερά, έχει κάνει πολλούς ισχυρούς επιχειρηματίες – παράγοντες του τόπου να … τρίβουν τα χέρια τους!

Και τούτο, για όποιον αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε όλη τους την έκταση, όχι για τις επιπτώσεις που επιφέρει η κατακόρυφη άνοδος του ΚΙΝΑΛ στον σύντροφο Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για τις πιθανές παρενέργειες στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά!

Διότι η δεύτερη σοβαρή ανάλυση των δημοσκοπήσεων δείχνει, πέραν της πίεσης Ανδρουλάκη (μέχρι να ξεφουσκώσει…) σε Τσίπρα, πιθανό κίνδυνο μη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από την ΝΔ!
Μπορεί με βάση τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται από 11,5 έως 13 μονάδες, ωστόσο η υποχώρηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος σε επίπεδα οριακά γύρω στο 33%, δημιουργούν έναν βάσιμο προβληματισμό κατά πόσον η ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχει αυτοδυναμία.

Και όταν λέω επόμενες εκλογές και αυτοδυναμία, δεν εννοώ φυσικά τις πρώτες με απλή αναλογική, αλλά τις δεύτερες με ενισχυμένη, όπου η αυτοδυναμία προϋποθέτει ποσοστά του πρώτου κόμματος γύρω στο 38,5%!!!

Αλήθεια ποιο «στρατηγικό μυαλό» έφτιαξε τον νέο εκλογικό νόμο;

Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η δημοσκοπική άνοδος Ανδρουλάκη δεν έχει επηρεάσει στον υπέρτατο βαθμό την ΝΔ, αλλά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν όμως η δυναμική του ΚΙΝΑΛ- νέου ΠΑΣΟΚ κατοχυρωθεί, τότε πιθανόν να υπάρξει και νέο κύμα, αυτή τη φορά από δεξιά, επαναπατρισμού ψηφοφόρων του ιστορικού σοσιαλιστικού κινήματος!

Βεβαίως, όλα αυτά είναι υποθέσεις. Και στηρίζονται στα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα, υπό το καθεστώς ευφορίας που πηγάζει από μια εσωτερική κομματική εκλογική νίκη αλλά και μια πρωτοφανή κινητοποίηση – ανταπόκριση της κοινωνίας στην ανοιχτή στη βάση ψηφοφορία!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εξελίξεις αυτές φαίνεται πως ικανοποιούν στον υπέρτατο βαθμό ορισμένους επιχειρηματίες – ισχυρούς παράγοντες του τόπου, οι οποίοι βλέπουν με καλό μάτι πιθανή αποδυνάμωση Μητσοτάκη, μη σχηματισμό αυτοδυναμίας και κυβέρνηση συνεργασίας!

Σε απλά λόγια οι πληροφορίες λένε, πως μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα θα προμοτάρουν Ανδρουλάκη, ποντάροντας στη μη αυτοδυναμία, εξέλιξη που θα πιστεύουν ότι θα τους προσδώσει περαιτέρω παρέμβαση, έλεγχο των κυβερνήσεων, ρόλο και επιρροή στο σύστημα…