Η νύφη, «ξαπόστειλε» την πεθερά τα Χριστούγεννα!

01/01/2022, 21:31
Η νύφη, «ξαπόστειλε» την πεθερά τα Χριστούγεννα!

Ο προβεβλημένος πολιτικός, η εκδίκηση της συζύγου και η αποπομπή της μάνας -και γιαγιάς- από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Λένε πως το κατανυκτικό πνεύμα των Χριστουγέννων μαλακώνει τις ψυχές των ανθρώπων… Η άφιξη του Θεανθρώπου φέρνει την ελπίδα και την αγάπη σε μικρούς και μεγάλους! Και γεφυρώνει τα χάσματα ανάμεσα στους ανθρώπους, που μπορούν να συγχωρούν, να δείχνουν μεγαλοψυχία…

Δυστυχώς, στην ιστορία μας τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, αλλά αλλιώς! Το πνεύμα των Χριστουγέννων, με όλα τα μηνύματα που φέρει, δεν… πέρασε στην ψυχή της… νύφης!

Της γνωστής συζύγου (με lifestyle -και όχι μόνο- διαδρομή) προβεβλημένου πολιτικού ανδρός, η οποία δεν λέει να συγχωρήσει την πεθερά της για την απόρριψη που δέχτηκε, για την άρνηση που συνάντησε όταν προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της με το γοητευτικό και «έξυπνο» αγόρι της πολιτικής!

Και μολονότι πέρασε καιρός, τα σημάδια και τα… τραύματα στην ψυχή της… νύφης δεν επουλώθηκαν! Η πληγή έχει μείνει ανοιχτή! Και διχάζει, δυστυχώς, την πολιτική οικογένεια, καθώς αποκόπτει το αγόρι από την μάνα, το εγγονάκι από την γιαγιά…

Πάει περίπατο το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»…

Και ήρθε η γιορτή της γέννησης του Χριστού, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπου η οικογένεια του πολιτικού ανδρός συνέφαγε εορταστικά χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό η μονάκριβη του μητέρα! Η νύφη την είχε αποκλείσει, δεν την κάλεσε, δεν της επέτρεψε τις άγιες αυτές μέρες να γιορτάσει μαζί με το παιδί της και το εγγονάκι της!

Θα μου πείτε, αυτά τα ζητήματα είναι πρωτόγνωρα; Οικογενειακές συγκρούσεις, χωρισμοί, αποστάσεις μεταξύ νύφης και πεθεράς δεν συμβαίνουν παντού, δεν αποτελούν ζήτημα ημερήσιας διάταξης στην ελληνική –και όχι μόνο– κοινωνία; Η απάντηση είναι ναι! Συμβαίνουν παντού γύρω μας, στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη. Και η πιο συνήθης οικογενειακή σύγκρουση είναι αυτή της πεθεράς και της νύφης!

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για απλά και ανώνυμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά για δημόσια πρόσωπα, με πολιτικό ρόλο, υψηλά αξιώματα, υπέρμετρες φιλοδοξίες για το μέλλον, που φτάνουν μέχρι και το… στέμμα του αρχηγού!

Οπότε αυτού του είδους οι οικογενειακές συγκρούσεις, οι αποκλεισμοί και η εκδικητική συμπεριφορά δεν συνάδουν με το προφίλ που ο πολιτικός ανήρ θέλει να περάσει προς τα έξω, ούτε με το δόγμα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» που φέρεται να υπηρετεί…

ΥΓ.: Φαίνεται, τελικά, πως ο… πρώην είχε δίκιο για όσα έλεγε! Και δεν τον πιστεύαμε…