Στο κάδρο των ξένων το BIG 5 της Ενέργειας!

08/03/2022, 13:04
Στο κάδρο των ξένων το BIG 5 της Ενέργειας!

Γιατί ΔΕΗ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επενδυτών!

Ως γνωστόν, όπως προκύπτει διαχρονικά, στον πόλεμο μετά τον χρυσό -που αποτελεί και το πλέον ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο- στον μέγιστο βαθμό επωφελούνται οι αμυντικές βιομηχανίες παραγωγής εξοπλιστικού υλικού, καθώς και οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή Ενέργειας.

Υπό αυτό το πρίσμα την ώρα τούτη και με δεδομένη τη συγκυρία στην Ουκρανία όπου οι εχθροπραξίες εξελίσσονται, μοιραία μπαίνουν στο κάδρο των επενδυτών 5 ενεργειακές εισηγμένες εταιρείες:

Η ΔΕΗ, η οποία διαθέτει λιγνιτικές μονάδες που λόγω των συνθηκών δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία τους, καθώς και υδροηλεκτρικές μονάδες!

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και τα ΕΛΠΕ που διαθέτουν φθηνά αποθέματα πετρελαίου και ταυτοχρόνως μεγάλα κέρδη από την διύλιση όπου το ποσοστό έχει ανεβεί λόγω της συγκυρίας.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που διαθέτει μεγάλο αριθμό ΑΠΕ καθώς και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ!

Οι 5 μεγάλες και ραγδαία αναπτυσσόμενες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις φέρονται να επωφελούνται τα μέγιστα από την συγκυρία, η οποία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για πρόσθετη κερδοφορία βάσει των κανόνων της αγοράς και υπό τα δεδομένα των καιρών!

Οι πληροφορίες λένε πως ήδη το ενδιαφέρον μεγάλων funds του εξωτερικού, που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για το σήμερα αλλά και το αύριο των αγορών, εστιάζουν στο Big5 των εισηγμένων επιχειρήσεων Ενέργειας…