«Τελειώνουν» τον Ιβάν Σαββίδη οι Αμερικανοί!

«Τελειώνουν» τον Ιβάν Σαββίδη οι Αμερικανοί!

Διαπραγματεύσεις για την πώληση του ΟΛΘ σε αμερικανικό fund, χωρίς premium! Στο τραπέζι Μακεδονία Παλλάς, Πόρτο Καράς και ΠΑΟΚ!

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η δημοσιοποίηση από τις Αμερικανικές Αρχές της νέας λίστας κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Ρώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος την ώρα τούτη συνεχίζει, μεταξύ άλλων, να χρηματοδοτεί ευθέως με παροχή υλικού τους Ρώσους αυτονομιστές της επαρχίας του Ντονμπάς!

Έγκυρες πηγές που έχουν πρόσβαση στις Αμερικανικές Αρχές, είναι κατηγορηματικές ότι οι ΗΠΑ «τελειώνουν» τον Σαββίδη, ο οποίος άμεσα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα των κυρώσεων, που στην πράξη σημαίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως ο ΟΛΘ, αλλά και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών σε εταιρίες που φέρονται να του ανήκουν!

Στην Αθήνα η σχετική πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έχει σημάνει συναγερμό καθώς η κυβέρνηση καλείται εντός των προσεχών ημερών να αντιμετωπίσει ένα μείζον ζήτημα που αφορά έναν προβεβλημένο επιχειρηματία – ολιγάρχη που ελέγχει ένα ολόκληρο σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, που περιλαμβάνει βουλευτές, περιφερειάρχες, τοπικούς άρχοντες, παράγοντες της Εκκλησίας, του ποδοσφαίρου, οπαδικούς στρατούς καθώς και Υποδομές, όπως το Λιμάνι Θεσσαλονίκης ή σύμβολα της Βορείου Ελλάδος όπως το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και το Πόρτο Καράς στην Χαλκιδική!

Η κυβέρνηση αδιαμφισβήτητα σε μια χρονική συγκυρία δύσκολη και ευαίσθητη πολιτικά, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα του Ρώσου ολιγάρχη, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων της λαοφιλούς και πολυπληθούς ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια είναι «εξαφανισμένος» από την Ελλάδα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται (άλλοι λένε ότι είναι εγκλωβισμένος στο Ροστόφ και άλλοι ότι έχει εγκατασταθεί σε χώρα των Βαλκανίων η οποία δεν έχει συμφωνία έκδοσης ούτε με ΗΠΑ, ούτε με Ρωσία) και ο οποίος έχει δώσει το στίγμα της παρουσίας του μόνο μέσα από τηλεδιασκέψεις!

Και το βέβαιον είναι πως η ελληνική κυβέρνηση φοβάται την ώρα τούτη πως το ζήτημα Σαββίδη θα της κοστίσει πολιτικά, γι’ αυτό άλλωστε οι αρμόδιες Αρχές (και οι Ανεξάρτητες) δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμίας μορφής περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη στην Ελλάδα!

Την ίδια στιγμή, σοβαρές αμερικανικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχοντας γνώση των επικείμενων κυρώσεων, έχει πλέον μπει στα σοβαρά σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του 71% των μετοχών του ΟΛΘ που ελέγχει!

Πιστεύοντας ότι έτσι θα προλάβει ή θα ανατρέψει καταστάσεις ή ακόμη θα εξευμενίσει τους Αμερικανούς, που από την πρώτη στιγμή διά μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα είχαν διαμηνύσει την αντίθεση τους με την πώληση του στρατηγικού γεωπολιτικά Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε ρωσικά συμφέροντα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται την ώρα τούτη μεταξύ Σαββίδη και Αμερικανικού fund για το 71% του ΟΛΘ, με τις συζητήσεις να είναι προχωρημένες και πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία κατά τις διπλωματικές πηγές θα κλείσει στα λεφτά που είχε δώσει ο Σαββίδης για να αγοράσει τον ΟΛΘ, χωρίς premium, χωρίς υπεραξίες!

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της επιστροφής κεφαλαίου εν είδει μερίσματος που πραγματοποιεί ο ΟΛΘ στους μετόχους του, σε μια προσπάθεια άντλησης περαιτέρω ρευστότητας ενόψει πώλησης!

Αντιστοίχως έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι, ενόψει των επικείμενων κυρώσεων και της αμερικανικής λίστας, έχει μπει από πλευράς Σαββίδη και το ιδιοκτησιακό ζήτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου ο Ρώσος επιχειρηματίας θα κληθεί να αναζητήσει από το καλοκαίρι ασφαλή λύση μετάβασης – πώλησης των μετοχών, είτε σε άλλο προβεβλημένο επιχειρηματία, όπως συμβαίνει την ώρα τούτη με Αμπράμοβιτς (που δεν περιλαμβάνεται σε αμερικανική λίστα κυρώσεων) και Τσέλσι, είτε να τις παραχωρήσει σε κάποιο άλλο δικό του εταιρικό όχημα, το οποίο ωστόσο δεν θα συνδέεται εμφανώς μαζί του, ούτε θα αποδεικνύεται η μετοχική σύνδεση …