Γιατί είναι δύσκολο -έως αδύνατον- να μπουν οι Άραβες στην Εθνική Τράπεζα!

Γιατί είναι δύσκολο -έως αδύνατον- να μπουν οι Άραβες στην Εθνική Τράπεζα!

Το placement του ΤΧΣ, η διερευνητική επιστολή από το PIF και η πάγια θέση των Αράβων να «μπαίνουν» μόνοι τους και να μη συμμετέχουν σε placements (μαζί με άλλους) και διαγωνιστικές διαδικασίες!

Για το ενδιαφέρον των Αράβων της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 20%-30% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας, πρώτοι και μόνοι σας αποκαλύψαμε από τον Φεβρουάριο, όταν κανείς άλλος στην δημοσιογραφική πιάτσα δεν είχε πάρει χαμπάρι!

Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι τότε που μέσα στην άγνοια και την ημιμάθεια τους «διέψευδαν» την είδηση επικαλούμενοι «έγκυρες πηγές» δηλαδή τα ανεπίσημα δελτία τύπου της Εθνικής, όπου οι γνωστοί καρεκλοκένταυροι αγωνιούσαν μην τυχόν και χάσουν θέσεις και οφίτσια μεγάλης κονόμας, παρέμβασης και επιρροής!

Εν πάσει περιπτώσει, ούτε οι συζητήσεις, ούτε το ενδιαφέρον των Αράβων μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απέστειλε στο ΤΧΣ το PIF (Public Investment Fund) of Saudi Arabia και ενδεχομένως η υπόθεση να είχε εξελιχθεί θετικά πολύ νωρίτερα, ωστόσο η εμπλοκή Πατέλη και το γεγονός ότι η Goldman Sachs δεν ήταν την εποχή εκείνη «στο παιχνίδι» στράβωσε τη δουλειά!

Επί του προκειμένου τώρα, αυτό που γνωρίζουμε και μπορούμε να σας μεταφέρουμε είναι, ότι η υπόθεση Αράβων – Εθνικής τράπεζας είναι από απίθανη έως αδύνατη!

Και τούτο διότι οι Άραβες δεν έχουν μάθει να λειτουργούν ούτε μέσα από placements όπως αυτό που θα προκηρύξει το ΤΧΣ, ούτε μέσα από πάσης φύσης διαγωνιστικές διαδικασίες όπου μετέχουν και άλλοι.

Και στο τέλος της ημέρας, οι Άραβες έχουν μάθει όπου μπαίνουν, να μπαίνουν μόνοι τους και όχι μαζί με άλλα funds ή ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές!

Σε απλά λόγια οι Άραβες αν είναι να μπουν, θα μπουν μόνο μόνοι τους, αγοράζοντας απευθείας το 20% της Εθνικής τράπεζας, χωρίς placement και άλλους συμπαίκτες! Κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν γίνεται!

Για την ιστορία η επιστολή των Αράβων δια μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου είναι μόνον διερευνητική και απλώς γνωστοποιεί μια πρόθεση. Τίποτε άλλο...