Τα «6 αστέρια» του ΧΑ, με στόρι και προοπτικές που βρίσκονται στο κάδρο των ξένων επενδυτών!

Τα «6 αστέρια» του ΧΑ, με στόρι και προοπτικές που βρίσκονται στο κάδρο των ξένων επενδυτών!

Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ στα ραντάρ των διεθνών επενδυτικών οίκων με την Jumbo, την Aegean, την Lamda, την Intrakat να συγκροτούν την κλειστή ομάδα των 20-25 μετοχών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου!

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των μετοχών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου αλλά και την γενικότερη εικόνα των εισηγμένων εταιριών μπορεί την ώρα τούτη να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για ένα Χρηματιστήριο 6 αστέρων, έξι κορυφαίων μετοχών που μονοπωλούν την ώρα τούτη το ενδιαφέρον των επενδυτών και της κοινής γνώμης, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δηλαδή, λόγω και της συγκυρίας, αλλά και μετά το road show της Goldman Sachs στο Λονδίνο!

Και σημειώνεται ότι ορισμένες από τις μετοχές αυτές έχουν μπροστά τους ισχυρό στόρι!

Όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ και η Τέρνα Ενεργειακή!

Η κυρίαρχη επιχείρηση του χώρου της Ενέργειας, που επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ την οδήγησαν στην απαξία και τον παρολίγον κατακερματισμό, παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία κατά το τελευταίο 4ο τρίμηνο θα είναι εντυπωσιακά όπως πληροφορούμαι, βρίσκεται πια πολύ κοντά και φέρεται να έχει αποκτήσει πλεονέκτημα όσον αφορά την εξαγορά της Enel Romania (που αποκάλυψε σε ανύποπτη χρονική στιγμή το Radar) που θα την καταστήσει εκ των πιο ισχυρών εταιριών του χώρου στην Ευρώπη!

Η Τέρνα Ενεργειακή, όπως επίσης πρώτο αποκάλυψε το Radar, έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς με την First, σε ένα ντηλ που κλείνει πάνω από τα 22 ευρώ ανά μετοχή, που θα ανακοινωθεί εντός Δεκεμβρίου, με τον νομικό και οικονομικό έλεγχο να έχουν ολοκληρωθεί και να μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες!

Στο κάδρο των ξένων επενδυτών αδιαμφισβήτητα βρίσκονται η Μότορ Όιλ και τα ΕΛΠΕ, οι ναυαρχίδες της Ενέργειας, των Πετρελαίων και των διυλιστηρίων των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Λάτση, που έχουν επωφεληθεί την ευνοϊκή συγκυρία και αναπτύσσονται επιθετικά παράγοντας απίστευτα – εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Μυτιληναίος, που κυριάρχησε στο Λονδίνο και απέσπασε το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτικών οίκων!

Και το ενδιαφέρον αυτό απεικονίζεται στο ταμπλό του χρηματιστηρίου όπου είναι εμφανής η τάση της ανοδικής κίνησης!

Από τον χώρο των τραπεζών, ο οποίος έχει εξυγιανθεί, ανακάμπτει και επεκτείνεται ξανά, ξεχώρισε η Alpha bank, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντική δουλειά που έχει πραγματοποιήσει η Διοίκηση Ψάλτη, που κατάφερε να γυρίσει σελίδα την τράπεζα και να αλλάξει – ανατρέψει μια αρνητική εικόνα που είχε διαμορφωθεί από παλαιότερους διαχειριστές!

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που κάποια εμπαθή και υποβολιμαία δημοσιεύματα βάλουν κατά της διοίκησης της τράπεζας!

Δεν συγχωρούν την εξυγίανση και την διαφαινόμενη πρωτοκαθεδρία!

Στο ίδιο επίπεδο, αντίστοιχα κινούνται την ώρα τούτη Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, καθώς και ΟΠΑΠ – ΟΤΕ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί η εικόνα που παρουσιάζουν τόσο ο Όμιλος Ελλάκτωρ, όσο και η ΓΕΚ Τέρνα!

Οι 13 αυτές μετοχές συν ορισμένες άλλες με προοπτικές, στόρι και επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως η Jumbo, η Aegean, η Lamda και η Intrakat συγκροτούν το ελληνικό Χρηματιστήριο των 20-25 μετοχών, μιας αγοράς πολύ ρηχής που ευλόγως άγεται και φέρεται από ξένα και εγχώρια λόμπι κατά το δοκούν!