Οι πολυτιμότερες αθλητικές ομάδες στον κόσμο για το 2020

25/09/2020, 12:43
1

Εάν αναρωτιέστε πόσο ανθεκτικές ήταν στην πανδημία οι κορυφαίες αθλητικές ομάδες του πλανήτη, δεν χρειάζεται παρά να ρίξετε μια ματιά στους New York Mets του Fred Wilpon. Τον Φεβρουάριο ο Wilpon έβαλε πωλητήριο στην ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες ιδιοκτησίας. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που πωλείται μια μεγάλη ομάδα μπέιζμπολ.

Δεν τους λες και “διαμάντι”. Ο Wilpon δυσκολευόταν να εναρμονιστεί με τις ολοένα και αυξανόμενες αποδοχές του πρωταθλήματος, αφήνοντας τους Mets χωρίς τίτλο από το 1986 και με ελλιπή ρευστότητα προτού ο κορονοϊός ακυρώσει τη μισή σεζόν και όλες τις εκδηλώσεις στο στάδιο της ομάδας.

Αυτό δεν έχει αποτρέψει μια σειρά από πρωτοκλασάτους αγοραστές να εκφράσουν ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένων του τιτάνα των hedge funds Steve Cohen και του γκουρού των private equity Josh Harris. Ένας από τους δύο είναι πιθανό να καταλήξει να πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια για την ομάδα που είναι είναι μία από τις 57 αθλητικές ομάδες που αξίζουν τουλάχιστον τόσο. Μια δεκαετία πριν, υπήρχε μόνο μία που πλησίαζε αυτό το πόσο: η ομάδα ποδοσφαίρου Manchester United, που ήταν η πιο πολύτιμη ομάδα στον πλανήτη το 2010 με αξία 1,83 δισ. δολάρια.

Αυτός ο τίλος ανήκει τώρα στους Dallas Cowboys, που κατέκτησαν την κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο πολύτιμες ομάδες στον κόσμο για πέμπτο διαδοχικό έτος, με αξία 5,5 δισ. δολάρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους New York Yankees με αξία 5 δισ. δολάρια.

Δείτε εδώ τη λίστα με όλες τις ομάδες:


https://theface.gr/?p=3391