Ford: Ως το 2030 θα είναι ηλεκτρικά όλα τα μοντέλα της στην Ευρώπη

18/02/2021, 21:08
Ford: Ως το 2030 θα είναι ηλεκτρικά όλα τα μοντέλα της στην Ευρώπη

Σημαντικό βήμα κάνει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford στην κατέυθυνση του ευρωπαϊκού της μετασχηματισμού, με τη δέσμευση να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό των επιβατικών μοντέλων της, αλλά και να αναπτύξει σημαντικά και να εξηλεκτρίσει τον πολύ επιτυχημένο τομέα των επαγγελματικών οχημάτων της. 

Η Ford δεσμεύτηκε χθες ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των επιβατικών μοντέλων της στη γηραιά ήπειρο θα μπορούν να κινούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη μορφή ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών εκδόσεων, ενώ θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Στο ίδιο πνεύμα, ολόκληρη η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Ford θα είναι ικανή να κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη μορφή ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών εκδόσεων, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων των επαγγελματικών οχημάτων της Ford αναμένεται να είναι ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις μέχρι το 2030.

Οι ειδήσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2020, με τη Ford να αναφέρει επιστροφή στην κερδοφορία στην Ευρώπη. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την επένδυση τουλάχιστον 22 δισ. δολαρίων παγκοσμίως στον τομέα του εξηλεκτρισμού μέχρι το 2025, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με προηγούμενα επενδυτικά προγράμματά της για τα EV.

"Αναδιοργανώσαμε με επιτυχία την Ford Ευρώπης και επιστρέψαμε στη κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τώρα, επενδύουμε σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, με συναρπαστικά νέα οχήματα και μία κορυφαία, συνδεδεμένη εμπειρία πελατών”, δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. "Προσδοκούμε να συνεχίσουμε το ισχυρό momentum μας φέτος στην Ευρώπη και να παραμείνουμε στον σωστό δρόμο για την επίτευξη του στόχου περιθωρίου ΕΒΙΤ 6%, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της Ford για τις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές της δραστηριότητες”.