Ford: "Εξυπνο" κλειδί αποτρέπει την κλοπή

19/03/2021, 12:44
Ford:

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί, κατά τις οποίες επίδοξοι κλέφτες προσεγγίζουν οικίες στις οποίες βρίσκονται σταθμευμένα αυτοκίνητα, που θέλουν να αποσπάσουν.

Η μεθοδολογία που συνήθως χρησιμοποιείται περιλαμβάνει τη χρήση ενός ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με τη βοήθεια του οποίου οι επίδοξοι κλέφτες αποσπούν το σήμα του χειριστηρίου (τύπου KeyFree) που βρίσκεται εντός του σπιτιού, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημα.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την απειλή κλοπής, η Ford εξέλιξε και εγκατέστησε στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των νέων Puma και Kuga με σύστημα Ford Key Free έναν νέο τύπο χειριστηρίου, ο οποίος μέσω ενός αισθητήρα κίνησης ανιχνεύει αν το κλειδί βρίσκεται σε κίνηση ή όχι.

Εφόσον δεν κινείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 40 δευτερόλεπτων, το χειριστήριο μπαίνει αυτόματα σε διαδικασία «απενεργοποίησης», αποτρέποντας οποιαδήποτε απόπειρα υποκλοπής του σήματός του από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα.