VinFast: Αμιγώς ηλεκτρικά από την Κορέα

15/03/2022, 12:57
VinFast: Αμιγώς ηλεκτρικά από την Κορέα

Στο συνέδριο Mobile World Congress 2022, στη Βαρκελώνη, η VinFast αποκάλυψε τα VF8 και VF9.

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που φέρουν την υπογραφή του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina και ανήκουν στην κατηγορία των SUV.

Από σχεδιαστικής άποψης, ο οίκος Pininfarina χρησιμοποίησε μια σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα με έμφαση τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ ασπάστηκε τη σημασία της αισθητικής ώστε τα VinFast να ξεχωρίζουν στον δρόμο.

Στη γλώσσα του design συνδυάζουν τις καμπύλες των σπορ αυτοκινήτων, τις επιμήκεις γραμμές που χαρακτηρίζουν τα executivesedan, το τολμηρό ύψος και τα αιχμηρά προφίλ των SUV, με τον οίκο Pininfarina να δημιουργεί έτσι τις μοναδικές ταυτότητες για τα VF 8 και VF 9.

Τα VF 8 και VF 9 είναι εξοπλισμένα με μια μεγάλη οθόνη αφής 15,6 ιντσών υψηλής ανάλυσης στην κεντρική κονσόλα που ελαχιστοποιεί τον αριθμό των μπουτόν.

Στο παρμπρίζ η έγχρωμη τεχνολογία Heads - Up Display (HUD) προβάλλει τις βασικές πληροφορίες του οχήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι οδηγοί έχουν τα μάτια τους στον δρόμο.

Ιδιαίτερα προσηλωμένη σε ένα βιώσιμο μέλλον, η VinFast ερευνά την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως η οικολογική δερματίνη.

Επίσης, σύμφωνα με τη VinFast, εφαρμόζει προληπτικά πολλαπλές λύσεις που συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης νερού και των χημικών εκπομπών. Η καινοτόμος στρατηγική μπαταριών έχει σχεδιαστεί σε στόχο τη συνολική ανακύκλωση που ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενθαρρύνει τη βιωσιμότητα.

Αυτά τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκινητοβιομηχανίας από το Βιετνάμ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά εντός του 2022.