Συλλεκτικό Hyundaii 30 N σε 800 μόνο μονάδες

21/06/2022, 11:23
Συλλεκτικό Hyundaii 30 N σε 800 μόνο μονάδες

Μια νέα συλλεκτική έκδοση, ονόματι Drive-N, δημιούργησε η Hyundai για το ισχυρότερο i30 N.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία η παραγωγή του νέου i30 N Drive-N θα περιοριστεί στις 800 μονάδες, εκ των οποίων οι 620 προορίζονται για την Ευρώπη και οι υπόλοιπες 180 για τη μακρινή Αυστραλία. Σημειώνεται ότι η κατασκευή του νέου i30 N Drive-N ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Για την ανάπτυξη του νέου i30 N Drive-N η Hyundai βασίστηκε σε σχόλια του Τύπου και οπαδών της γκάμας Ν. Η ειδική έκδοση Drive-N αφορά το i30 N με hatchback, αλλά και με fastback αμάξωμα, ενώ μπορούν να βαφτούν με τη μαύρη «Phantom Black Pearl» ή με τη νέα λευκή «Serenity White Pearl» απόχρωση.

H εξωτερική εικόνα των νέων i30 N Drive - N είναι ακόμα πιο δυναμική χάρη στους ματ σκούρους μπρονζέ τροχούς των 19 ιντσών, πίσω από τους οποίους διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Παράλληλα, τα λογότυπα της Hyundai έχουν αποκτήσει μαύρο χρώμα, χαμηλά στις πόρτες και στους προφυλακτήρες τοποθετήθηκαν διακοσμητικά αυτοκόλλητα, ενώ το λογότυπο Drive-N έχει «καρφιτσωθεί» στα εμπρός φτερά.

Στο εσωτερικό τώρα, υπάρχει ειδική ένδειξη στη βάση της κεντρικής κονσόλας για τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής της νέας έκδοσης, ενώ αλκαντάρα σε συνδυασμό με κόκκινες ραφές έχει αντικαταστήσει το δέρμα στο τιμόνι, στο λεβιέ ταχυτήτων, στο χειρόφρενο και στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Κόκκινο χρώμα επιλέχτηκε για τις ζώνες ασφαλείας και για το νέο σχέδιο στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Μια ακόμα πινελιά είναι η ένδειξη N Drive-N με ξεχωριστή γραμματοσειρά στα πατάκια.

Αρκετά πλούσιος είναι ο εξοπλισμός των i30 N Drive-N, καθώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μπάρα πίσω θόλων στο πορτμπαγκάζ, γυάλινη οροφή, θερμαινόμενο τιμόνι, ασύρματη φόρτιση για smartphones και οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

Τέλος, να πούμε ότι το νέο i30 N Drive-N διατίθεται με στάνταρ το «Performance Package», επομένως ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος βενζινοκινητήρας παράγει 280 ίππους και 392 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο N DCT διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.