DeLorean: Επιστρέφει με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

27/06/2022, 16:07
DeLorean: Επιστρέφει με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Tην ανάσταση της DeLorean Motor Company (DMC) επιχειρεί το νέο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

O λόγος για το νέο DeLorean Alpha5, το οποίο ξυπνάει μνήμες από ένα εμβληματικό κινηματογραφικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80, το DMC-12 που είχε πρωταγωνιστήσει ως χρονομηχανή στην ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον».

Ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Italdesign επιμελήθηκε τη σιλουέτα του νέου DeLorean Alpha5, το οποίο έχει σεβαστές διαστάσεις με μήκος 4.995 χλστ., πλάτος 2.044 χλστ. ύψος 1.370 χλστ. και μεταξόνιο 2.300 χλστ.

Σημεία αναφοράς αποτελούν οι μεγάλοι τροχοί, τα στενόμακρα Led φωτιστικά σώματα με τα πίσω να επικοινωνούν μεταξύ τους, η κεκλιμένη γραμμή τη οροφής που γίνεται εντονότερη στο σβήσιμο της, το εμπρός splitter, ο πίσω διαχύτης, η μαύρη οροφή που δημιουργεί διχρωμία με το υπόλοιπο αμάξωμα, οι περσίδες στο πίσω παρμπρίζ, αλλά κυρίως οι δυο μεγάλες πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, όπως στο θρυλικό DMC-12.
Τ

ο άκρως αεροδυναμικό του σχήμα εξασφαλίζει αρκετά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23. Το εσωτερικό του νέου DeLorean Alpha5 είναι 2+2 θέσεων, ενώ συναντάμε μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων, τιμόνι με επίπεδη βάση και κεντρική «αιωρούμενη» οθόνη αφής, η οποία έχει «απορροφήσει» σχεδόν όλα τα κουμπιά και τα χειριστήρια.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας για το νέο DeLorean Alpha5 είναι περιορισμένα.

Γνωρίζουμε ότι η μπαταρία του έχει χωρητικότητα πάνω από 100 kWh, ενώ με μια πλήρη φόρτιση υπόσχεται αυτονομία 483 χλμ. Ο πίνακας των επιδόσεων αναγράφει επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα εντός μόλις 2,99 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Μάλιστα αναμένονται και πιο ισχυρές εκδόσεις του νέου DeLorean Alpha5. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου DeLorean Alpha5 έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου στο Pebble Beach Concours d’ Elegance, ενώ στη γραμμή παραγωγής θα εισέλθει το 2024.