Aγρίμι 770 ίππων το Ford Ranger Raptor R!

03/08/2022, 12:18
Aγρίμι 770 ίππων το Ford Ranger Raptor R!

Ένα πεινασμένο για περιπέτεια αγρίμι, έτσι θα περιγράφαμε το νέο κορυφαίο Ford Ranger Raptor R.

Ο αρχιμηχανικός της Ford Performance, Carl Widmann, δηλώνει ότι «το νέο Raptor R είναι το απόλυτο Raptor» καθώς και ότι θα κάνει τους οδηγούς του να ανατριχιάσουν! Μάλλον δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

O κινητήρας που τροφοδοτεί το νέο Ranger Raptor R έχει μεταμοσχευτεί από το Mustang Shelby GT500 και πρόκειται για το θηριώδη V8 των 5.2 λίτρων, o οποίος συνεργάζεται με ένα ειδικά προσαρμοσμένο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Στην προκειμένη περίπτωση παράγει 710 ίππους και 868 Nm ροπής, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στο MustangShelby GT500 αποδίδει 770 ίππους και 847 Nm ροπής. Tα προγράμματα οδήγησης του νέου Ranger Raptor R είναι τα Baja, Normal, Quiet και Sport.

Ειδική μνεία γίνεται από τη Ford Performance για την ανάρτηση του νέου Ranger Raptor R. Η πίσω ανάρτηση είναι πέντε συνδέσμων, ενώ ειδική ρύθμιση έγινε στα αμορτισέρ FOX Live Valve, ώστε να επιτευχθεί η ιδανική ισορροπία στην ποιότητα κύλισης και στον χειρισμό του οχήματος, τόσο στην άσφαλτο, όσο και σε σκληροτράχηλες off-road διαδρομές. Η απόσβεση της ανάρτησης ρυθμίζεται ηλεκτρονικά με αισθητήρες που παρακολουθούν το ύψος και τις συνθήκες του εκάστοτε εδάφους.

Στη φαρέτρα του νέου Ranger Raptor R για να ξεπερνά τα εμπόδια εντάσσονται και οι τροχοί του, με διαδρομή 330 χλστ. μπροστά και 358 χλστ. πίσω, ενώ ντύνονται με ελαστικά 37 ιντσών. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος βρίσκεται στα 333 χλστ.

Σχεδιαστικά το ισχυρότερο Ranger Raptor R ξεχωρίζει με το ένθετο στο εμπρός καπό, το γράμμα R στη μάσκα και στην πόρτα της καρότσας όπου το όνομα της Ford έχει πιο έντονα γράμματα. Παράλληλα, ειδικά διακοσμητικά αυτοκόλλητα έχουν τοποθετηθεί στα πίσω φτερά.

Στο εσωτερικό του συναντάμε Recaro καθίσματα με επένδυση μαύρου δέρματος και αλκαντάρα, διακοσμητικό ένθετο από πραγματικό carbon υλικό και οθόνη 12 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων SYNC 4.

Η τιμή του νέου Ranger Raptor R αγγίζει τα 109.145 δολάρια, δηλαδή περίπου 106.700 ευρώ.