«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» για την Ελλάδα το Kia Sportage

14/01/2023, 22:00
«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» για την Ελλάδα το Kia Sportage

Τους 25 εκλέκτορες - μέλη του δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» κατάφερε να εντυπωσιάσει το νέο Kia Sportage. 

Στην τελική δεκάδα (από ένα σύνολο 19 καινούργιων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν, φέτος, στην ελληνική αγορά) πέρασαν τα: Alfa Romeo Tonale, BMW X1, Dacia Jogger, DS 4, Hyundai Ioniq 5, Opel Astra, Peugeot 308, Skoda Fabia και Toyota Yaris Cross, όμως το κορεάτικο SUV κατάφερε να ξεχωρίσει.

Η αυτοκίνηση αλλάζει, καθώς η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής επιβάλλει μία μεγάλη στροφή στον τομέα της ενέργειας και αυτό στον χώρο του αυτοκινήτου έχει τη μορφή της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Η νέα πραγματικότητα εκφράζεται πλέον με την προσφορά πολλών πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) και στην ελληνική αγορά.

Έτσι, στη φετινή τελική δεκάδα των υποψηφίων για τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα περιλαμβάνεται ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο (το Hyundai Ioniq 5), ενώ στην ίδια λίστα συναντάμε τρία ακόμα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης τα οποία είναι ή θα είναι σύντομα διαθέσιμα και σε plug in υβριδικές και σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.

Άλλα δύο είναι επίσης διαθέσιμα ως plug-in hybrid. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι η μερίδα του λέοντος στην ελληνική αγορά ανήκει, και θα ανήκει για αρκετά χρόνια ακόμα, στα οχήματα που ως βασική πηγή ισχύος έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.