Συνεχίζεται η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου

10/02/2021, 22:56
Συνεχίζεται η άνοδος των διεθνών  τιμών του πετρελαίου

Κέρδη για όγδοη συνεχή ημέρα σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, λόγω της πτώσης κατά 7 εκατομμύρια βάρέλια των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, αλλά και των προσδοκιών εν όψει ενός νέου γύρου δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την διάθεση των επενδυτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η μείωση θα ήταν της τάξεως των των 2,7 εκατ. βαρελιών, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε καταγράψει την Τρίτη μείωση αποθεμάτων κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.

"Ο συνδυασμός μεγαλύτερος δραστηριότητας στη διύλιση και μειωμένων εισαγωγών" οδήγησε στην σημαντική πτώση των αποθεμάτων, ανέφερε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας στην ClipperData.

Η προθεσμιακή τιμή του πετρελαίου τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, αυξήθηκε κατά 38 σεντς ή 0,6%, στα 61,47 δολάρια το βαρέλι, επεκτείνοντας την άνοδό του στις εννέα ημέρες.

Στις ΗΠΑ η προθεσμιακή τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου WTI, παράδοσης Μαρτίου αυξήθηκε κατά 32 σεντς ή 0,6%, στα 58,68 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την όγδοη συνεχή ημέρα ανόδου, ενώ η τιμή του είναι η υψηλότερη από τις 10 Ιανουαρίου 2020.

"Καθώς οι τιμές του Brent ενισχύονται πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα επιφέρει επιπλέον ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου προς μια μακροπρόθεσμα ισορροπία στα 65 δολάρια ή και παραπάνω προς το τέλος του έτους, καθώς θα ζεσταίνονται οι μηχανές του διεθνούς εμπορίου - ειδικά στις ΗΠΑ", ανέφερε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών αγορών στην Axi.