Bitcoin: Πάνω από 1 τρισ. δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίησή του

19/02/2021, 19:12
Bitcoin: Πάνω από 1 τρισ. δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίησή του

Ξεπέρασε το ένα τρισ. δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση του bitcoin, σήμερα, Παρασκευή, για πρώτη φορά στην ιστορία του ψηφιακούνομίσματος. 

Το άλμα, αυτό του bitcoin βοηθά γενικότερα τα κρυπτονομίσματα να εμφανίσουν πολύ καλύτερη απόδοση από τα πιο παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και ο χρυσός.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη έχει αυξήσει την κεφαλαιοποίησή του κατά 415 και πλέον δισ. δολάρια από την αρχή του έτους και ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η αύξηση αυτή έχει οδηγήσει και στον υπερδιπλασιασμό του δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto Intex, ο οποίος περιλαμβάνει το bitcoin και τέσσερα ακόμη κρυπτονομίσματα.

Το ψηφιακό νόμισμα σημειώνει και σήμερα άνοδο άνω του 5%, στα 54.500 δολάρια αντλώντας ώθηση από νέα ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, που την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του πραγματοποίηση επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στο bitcoin.

Στη νέα ανάρτησή του ο Μασκ σημειώνει ότι το bitcoin αποτελεί "μια λιγότερο χαζή έκδοση" των μετρητών, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Όταν το οποιοδήποτε νόμισμα έχει αρνητικά πραγματικά επιτόκια, μόνο ένας χαζός δεν θα κοίταγε κάπου αλλού".

"Το να κατέχεις bitcoin, που είναι απλά μια λιγότερο χαζή έκδοση ρευστότητας από τα μετρητα, είναι αρκετά περιπετειώδες για μια εταιρεία του S&P 500", πρόσθεσε ο Μασκ.

Παρότι, ο επικεφαλής της Tesla διευκρίνισε ότι η απόφαση της εταιρείας του να αγοράσει Bitcoin δεν αντανακλά άμεσα την άποψη του, η στήριξη που παρέχει η κίνηση αυτή στο ψηφιακό νόμισμα, σε συνδυασμό με αντίστοιχες κινήσεις και από άλλες σημαντικές εταιρείες όπως η PayPal αλλά και τράπεζες, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα.