Πετρέλαιο: Συνεχίζουν ανοδικά Brent και αμερικάνικο αργό

22/02/2021, 21:10
Πετρέλαιο: Συνεχίζουν ανοδικά Brent και αμερικάνικο αργό

Με σταθερή άνοδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ενώ η παραγωγή στις ΗΠΑ επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα μετά το κύμα κακοκαιρίας στο Τέξας, την προηγούμενη εβδομάδα. 

Η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το Brent ξεπεράσει τα 70 δολ. το βαρέλι μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου brent παράδοσης Απριλίου σημειώνουν άνοδο +2,67% στα 64,58 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Απριλίου καταγράφει κέρδη +2,92% στα 60,97 δολάρια το βαρέλι.

Η δυναμική ανάκαμψη της ζήτησης μετά το πλήγμα της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε τις διεθνείς τιμές του αργού σε υψηλό, με την Goldman να προβλέπει επιτάχυνση του ράλι, καθώς η κατανάλωση ξεπερνά την προσφορά από πλευράς των χωρών του OPEC+ και των παραγωγών σχιστολιθικού των ΗΠΑ.

Σαουδική Αραβία και Ρωσία, εξάλλου, βαδίζουν προς μια συνεδρίαση του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα με διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις ποσότητες που πρέπει να προστεθούν στην προσφορά τον Απρίλιο.
Το βασίλειο θέλει να διατηρήσει την παραγωγή σταθερή, με τη Μόσχα να τάσσεται υπέρ μιας αύξησής της.

«Η απόφαση του OPEC+ υποβόσκει ως πιθανός κίνδυνος για την αγορά του πετρελαίου», σημειώνει ο Stephen Brennock, αναλυτής στην PVM Oil Associates, ο οποίος, παρ΄όλα αυτά εκτιμά ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε σταθερά ανοδική πορεία.